Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Piros Zsombor egy hét pihenő után készen áll a versenyzésre (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.02.13 Frissítve: 2023.02.13 Tenisz

Teniszezőnkkel a Magyar Tenisz Szövetség weboldala készített interjút a Davis-kupa fordulója után.

Több mint egy hét telt el a fantasztikus mérkőzés óta, amikor Piros Zsombor Tatabányán begyűjtötte legújabb Top 100‒as skalpját, a francia Benjamin Bonzi bravúros legyőzésével (7:6, 6:3), és megszerezte a vezetést válogatottunk számára. Hősies helytállással, hatalmas küzdelemben önmagával is, mert a vége felé már látszott, hogy problémái vannak, nem is tudott kiállni másnap. Most Vilniusban kellene játszania, de beáldozta magát Magyarországért, aminek egyhetes kényszerpihenő lett az ára – de nem bánta meg, nem cserélné el az újabb fantasztikus sikerét semmiért Davis-kupa-specialistánk.

‒ Hogy vagy?

‒ Köszönöm a kérdést, nemrég kezdtem el edzeni, majdnem egy hetet kihagytam. Ki kellett vágni a vérhólyagot a lábamból, még nem tudok csúszni, de már jól tudok mozogni, szerintem keddre jól leszek a következő versenyem kezdésére. Szóval játszom jövő héten, nem leszek százszázalékos, de a lábam szerintem már jó lesz, ezért merem bevállalni.

‒ Miből indult ki ez a probléma?

‒ Senki sem tudja. Legutóbb 2019‒ben volt ilyen fajta sérülésem, akkor fel kellett adnom egy meccset miatta, ott is nagyon fájt, de nem volt véres, mint most a bőrkeményedés alatt a talpam. Ezért nem tudtam sajnos játszani a mindent eldöntő mérkőzésen. Elég intenzívet edzettem csütörtökön, a Davis‒kupa előtti napon Valkusz Mátéval, nagyon sokat csúsztam, meg rendkívül sokat mozogtam, aznap este kezdett el fájni, lüktetni, és másnapra se lett jobb.

‒ Pénteken pedig mégis beleadtál mindent.

‒ Két fájdalomcsillapító, kötés, meg adrenalin. Befújtuk jégsprayval is, és akkor nem fájt 5:5‒ig, aztán a meccs alatt is elkezdett nagyon fájni, onnantól így kellett játszanom. Ez nem volt a legjobb, de így is nyilván vitt a szívem meg a közönség, elmentem minden labdáért, és aznap este volt a legrosszabb, nem tudtam ráállni a meccs után. Szóval örülök, hogy már játékra alkalmas állapotban van.

‒ Hogyan tovább?

‒ Irány a következő challenger, ami Franciaországban lesz, Cherbourgban, Párizstól kétszáz kilométerre. Nem leszek százszázalékos felkészültségileg, nem edzettem egy hetet, így nehéz, de szerintem jó lesz a lábam, nem sérülésveszélyes. Nem számítok óriási sikerre, de ilyenkor is szoktak meglepő eredmények születni.

‒ Biztos, hogy nem kockáztatsz ezzel?

‒ Szerintem nem.

‒ Kivel utazol?

‒ Szintai Dávid barátommal, pont ráér, teniszedző, nincs annyi dolga, és el tud velem jönni egy hétre. Sajnos Noszály Sándorral – két év után – véget ért a közös munka, és most edző nélkül vagyok, ezen a héten a testvéremmel mentem volna Vilniusba, azt ugye lemondtam a sérülésem miatt, hála Istennek, hogy Dávid barátom elfogadta ezt a felkérésemet a következő hétre, nagyon örülök neki.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!