Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Piros Zsombor bejutott a döntőbe Kvangdzsuban

Publikálva: 2022.10.08 Frissítve: 2022.10.08 Tenisz

Klubunk kiválósága három játszmában verte amerikai riválisát a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Challenger-torna elődöntőjében.

Az MTK Budapest teniszezője, Piros Zsombor (ATP, 160.) szombaton az amerikai Christopher Eubanksszel (137.) találkozott a döntőbe jutásért a kvangdzsui, kemény pályás 125-ös ATP-viadalon.

A hetedik helyen kiemelt magyar fiú kezdte jobban a meccset, az első szettben kétszer is brékelt, így 4:1-re ellépett, majd 6:2-vel lezárta a nyitófelvonást. A folytatásban a torna negyedik kiemeltje, Eubanks már jobban tartotta magát, miközben Piros továbbra is remekelt adogatóként, ezzel pedig fej-fej mellett jutottak el a rövidítésig második játszmában. A tie-break végjátékát sajnos az amerikai bírta jobban (6-8), kiegyenlített.

 a

A döntő etapban 2:2-ig ugyancsak szorosan alakult az eredmény, ezután viszont Zsombor már nem adott esélyt ellenfelének: két brékkel, sorozatban négy játékot nyerve 6:2-vel lett az övé a harmadik szett, így bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben az első kiemelt, ecuadori Emilio Gomez (ATP, 102.) vár rá Dél-Koreában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!