Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Piros Zsomit már csak egy győzelem választja el a főtáblától

Publikálva: 2023.01.11 Frissítve: 2023.01.11 Tenisz

A második akadályt is sikerrel vette teniszezőnk az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A kínai Sang Csün-cseng a következő ellenfél.

Piros Zsombor kedden búcsúztatta a világranglista 192. helyén álló francia riválisát, Antoine Escoffiert, szerdán pedig újabb ellenféllel vette fel a harcot. Zsomi a selejtező második meccsén az olasz Andrea Pellegrino ellen lépett pályára.

Teniszezőnk a találkozót jobban kezdte, mint az olasz, hiszen ő vette el elsőként a másik adogatását, amit kétszer is megvalósított, a sajátját pedig hozni tudta, így 4:1-es előnyt épített fel. Zsomi az etapot innen már nem is engedte ki a kezéből, végig uralva azt, hozta 6:1-re.

A folytatásban viszont fordult a kocka, ugyanis Pellegrino indított jobban, mellyel Zsomi 3:1-es hátrányba került. Ám kék-fehér sportolónk sem tétlenkedett, kiegyenlített 3:3-nál. Ettől kezdve kiélezett csata folyt a pályán, melynek végén játékosunk óriásit fordított, és 7:5-re nemcsak a szettet, de a meccset is megnyerte.

– Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert azt hittem, hogy hamarabb vissza fogok térni a kedvenc Grand Slamemre, másrészt óriási dolog, ha az ember eljut a selejtező döntő fordulójáig – nyilatkozta Zspmbor a Tennis 4U Facebook-oldalon. – Az első szettben sült a kezem, még talán soha nem jutottam el 19 perc alatt 5:1-ig, aztán meglepett az olasz srác, mert magasabb szinten kezdett el játszani, de fel tudtam zárkózni. Javuló tendenciát mutat a játékom, ma minden jobban ment, mint a múlt héten Új-Kaledóniában vagy akár a tegnapi meccsen. Rendben leszek fizikálisan a holnapi folytatásra – tette hozzá. 

A 2017-ben junior Australian Open-bajnok budapesti teniszező a fótáblára jutásért a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztató kínai Sang Csün-csenggel (194.) száll szembe. A mindössze 17 éves ázsiai – aki az első felnőtt GS-viadalán szerepel – szerdán a nála 22 esztendővel idősebb spanyol Fernando Verdascót verte.

Australian Open selejtező, második forduló

Piros Zs.‒Pellegrino A. (olasz) 6:1, 7:5

Marozsán mellett kedden – a szintén MTK-s – Jani Réka is kiesett a selejtező első fordulójában. Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton (MTK Budapest), Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma (MTK Budapest) és Udvardy Panna, valamint női párosban Babos Tímea (MTK Budapest) és Kristina Mladenovic.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!