Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Piros Zsombinak motivációt adnak a vereségek (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.01.31 Frissítve: 2023.01.31 Tenisz

Teniszezőnkkel a Nemzeti Sport készített interjút az Australian Opent követően.

 – Nem kapott könnyű ellenfelet az Australian Open főtáblájára jutásért. A kínai tehetség, Sang Csün-cseng elleni vereség benne volt a pakliban?
– Abszolút. Főként, hogy meccsről meccsre javult a játéka. Tévén néztem a Marozsán Fábián elleni mérkőzését, szurkoltam Fábinak, ott is jól teniszezett Sang, de a második fellépésén Verdasco ellen már magasabb szintet hozott, és ellenem ért a csúcsra a formája. Egyszerűen nem rontott, nagyon ritkán történik ilyen, viszont így nem annyira fájó a vereség, hiszen nem én rontottam kulcsfontosságú pillanatban, hanem a rivális sokkal jobban játszott és megvert. Nem volt rajta fogás, igaz, én is kicsit izgultam, a harmadik „kvalidöntőmet” játszottam Grand Slamen, már nagyon fel akartam jutni a főtáblára, tehát volt kis nyomás rajtam. Nem a legjobbamat, de egész jó szintet hoztam, ami azonban semmire sem volt elég Sang ellen. 3:6, 1:5-nél kicsit megremegett, majdnem visszajöttem, végül 4:6 lett a második szett. Minden ilyen nehéz momentummal meg kell birkózni, lelkileg ez csak erősíti a játékost.

 – Akkor nem gátat szabnak ezek a harmadik körös vereségek, inkább motivációt adnak?
 – Csak utóbbit, de egy-két nappal később nyilván nehéz visszagondolni rá, viszont annak, hogy minden héten van verseny, nem úgy, mint atlétikában, kajak-kenuban vagy más olimpiai sportágban, az a jó oldala, hogy ismét lehet bizonyítani, ha nem is Grand Slamen, kisebb tornákon – ezért nem szabad sokáig keseregni.

 – A francia Davis-kupa-keretből kinek a játéka fekszik a leginkább önnek?
 – Arthur Rinderknech hasonlóan játszik, mint Marin Cilic, nagy szerva, nagy alapütések, kevésbé erős fonák, mint tenyeres. Játszottam már kétszer a labdával, elég gyorsan puhul, ami nem hátrány az óriási adogatások esetében, mert labdameneteket lehet kialakítani. Szívesen játszanék ellene, ahogy Benjamin Bonzi ellen is. Adrian Mannarino balkezes, ami nem fekszik annyira, ráadásul neki kedvez a borítás is, a lassú pálya és labda, mert ő lefutja a maratont a meccsen. Nagyon jó lábbal, nem hibázik, igaz, nem is üt nyerőt, ám őt nem lehet blöffel, véletlenül megverni, csak szívósan, jó játékkal és nehezen.

Forrás: Nemzeti Sport 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!