Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Piros továbbjutott Pozsonyban, Szabanin kiesett Helsingborgban

Publikálva: 2021.11.11 Frissítve: 2021.11.11 Tenisz

Két MTK-s teniszező lépett pályára csütörtökön: Piros Zsombor bejutott a pozsonyi Challenger-torna negyeddöntőjébe, míg Szabanin Natália kikapott a helsingborgi ITF-verseny nyolcaddöntőjében.

Klubunk ifjú teniszezői közül ketten is megmérették magukat. Délelőtt Szabanin Natália Svédországban a helsingborgi W15-ös ITF-tornán csapott össze – szerdai sima győzelme után – a második kiemelt Caijsa Wilda Hennemann-nal. A svéd játékos az első és a második szettet is magabiztosan nyerte, így Natinak a legjobb tizenhat jelentette a végállomást.

Hozzá hasonlóan Piros Zsomborra is nyolcaddöntős mérkőzés várt: ifjú sportolónk a Pozsonyban zajló Challenger-tornán, a világranglista 195. helyén álló, szlovák Lukas Lackóval nézett farkasszemet. Zsombor jól kezdte a mérkőzést, két gyors brékkel hamar előnyt alakított ki (4:0), amit a szett végéig sikerült megőriznie. A második játszma az elsőtől szorosabban alakult, 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, az MTK Budapest teniszezője azonban ekkor ismét elvette ellenfele adogatását, ettől kezdve pedig nem engedte kicsúszni a győzelmet a kezei közül. Zsombor negyeddöntős ellenfele pénteken a portugál Frederico Ferreira Silva lesz.

Fedettpályás Challenger-torna, Pozsony (Szlovákia):
Piros Zsombor – Lukas Lacko (szlovák) 6:2, 6:4

W15-ös keménypályás ITF-torna, Helsingborg (Svédország):
Caijsa Wilda Hennemann (svéd) – Szabanin Natália 6:3, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!