Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: Piros továbbjutott, Jani kiesett az Australian Open selejtezőjében

Publikálva: 2023.01.10 Frissítve: 2023.01.10 Tenisz

Piros Zsombor három játszmában győzte le francia ellenfelét, míg Jani két szettben búcsúzott görög riválisával szemben az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének az első fordulójában.

A világranglistán 171. helyén álló Piros Zsombor – aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon – nagy csatában búcsúztatta az ATP-rangsorban 192. francia riválisát, Antoine Escoffier-t. Az első szettet Escoffier viszonylag simán nyerte, a második játszmában viszont Piros egyenlíteni tudott. A döntő szettben sokáig fej fej mellett haladtak, majd 5:5-nél az MTK Budapest 23 éves játékosa Piros brékelt, s a következő játékban lezárta a meccset, amely 1 óra 48 percig tartott. A 2017-ben junior Australian Open-bajnok Piros a kvalifikáció második fordulójában az olasz Andrea Pellegrinóval (181.) találkozik – számolt be az MTI.

A kvalifikáció egyetlen magyar női résztvevőjére, Jani Rékára (111.) a görög Deszpina Papamihail (158.) várt, akit megvert a korábbi két találkozójukon. A harmadik csata azonban rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, a 31 éves Jani – a selejtező 10. kiemeltje – mindössze egy gémet tudott nyerni, és 1 óra 20 perc alatt kikapott.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni. Az Australian Open elitmezőnyének a küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.

Eredmények:
selejtező, 1. forduló:
férfiak:
Piros Zsombor–Antoine Escoffier (francia) 2:6, 6:3, 7:5
nők:
Deszpina Papamihail (görög)–Jani Réka (10.) 6:1, 6:0

Eközben Babos Tímea a hobarti WTA-tornán lépett pályára, és Tereza Mihalikovával az oldalán kikapott az első fordulóban párosban a 259 ezer dollár (103 millió forint) összdíjazású keménypályás viadalon. A magyar-szlovák duó kedden az első helyen kiemelt belga Kirsten Flipkensszel és német Laura Siegemunddal csapott össze, s mindkét szettben egyszer elvesztette az adogatását, ami elegendőnek bizonyult az ellenfélnek a győzelemhez.

Babos decemberben, csaknem másfél éves szünet után ismét együtt indult párosban a francia Kristina Mladenoviccsal, akivel rögtön megnyerték a dubaji versenyt. A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes duó a múlt héten, Adelaide-ben a nyolcaddöntőig jutott, ezen a héten külön versenyeznek, de a hétfőn rajtoló Australian Openen már ismét együtt szerepelnek.

Eredmény:
páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Kirsten Flipkens, Laura Siegemund (belga, német, 1.)–Babos Tímea, Tereza Mihalikova (magyar, szlovák) 6:4, 6:4
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!