Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Piros kiesett Cassis-ban, Jani továbbjutott Bariban a Challenger-torna negyeddöntőjében

Publikálva: 2022.09.09 Frissítve: 2022.09.09 Tenisz

Piros Zsombor szettelőnyből kapott ki cseh ellenfelétől - a legjobb nyolc között - a franciaországi Challenger-tornán, míg Jani Réka játszmahátrányból fordított az olaszországi, hasonló besorolású viadalon, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Az MTK Budapest és a magyar Davis Kupa-válogatott játékosára, Piros Zsomborra (ATP, 158.) a cseh Tomas Machac (126.) várt a pénteki negyeddöntőben a Cassis-ban zajló, kemény pályás Challenger-tornán.

Piros nem kezdte jól a meccset, azonnal elbukta az adogatását (0:1), viszont ellenfele sem játszott magabiztosan a saját szervája mögött, így a felek két-két brékkel jutottak el 3:3-as állásig. A játszma végjátékában Zsombor ismét brékelte Machacot, és 6:4-gyel megnyerte a nyitóetapot.

Az első felvonáshoz hasonlóan a második is brékek sorával indult, amelyből szerencsére klubunk kiválósága került ki jobban (4:1). Ezután azonban megfordult a játék képe, a cseh kiegyenlített (4:4), majd pedig fej fej mellett jutottak el a tie-breakig, amelyet sajnos Pirosnak nem sikerült jól lehoznia, szinte végig hátrányban volt, végül 7-5-re elbukta a rövidítést. Jöhetett a döntő szett.

A folytatásban Machac végérvényesen átvette az irányítást, a magyar fiúnak nem volt reális esélye a győzelemre, így 6:1-gyel ért véget a 2 óra 14 percig tartó mérkőzés harmadik játszmája. Piros Zsombor kiesett.

Péntek délután Jani Réka (WTA, 133.) is pályára lépett, méghozzá az olasz Elisabetta Cocciaretto (99.) ellen a Bariban zajló Challenger-verseny negyeddöntőjében.

Az MTK Budapest játékosa az elején igencsak szenvedett adogatóként, az első öt alkalomból négyszer is elveszítette a szerváját, és ez a játszmába is került, a hazai pályán játszó rivális 6:3-as előnyre tett szert. A második szettre viszont abszolút megfordult a szereposztás: Jani remekelt, és 6:1-gyel egyenlített.

Az első két felvonástól eltérően a döntő játszmában végig szoros maradt az állás, és bár mindketten gyengén játszottak a saját szervájuk mögött (négyszer-négyszer brékelték egymást), még is eljutott az összecsapás a tie-breakig, amelyet végül Réka bírt jobban idegekkel (7-5), ezzel a maratoni, 2 óra 55 percig tartó csata végén bejutott az elődöntőbe, ahol vagy az osztrák Julia Grabher, vagy honfitársa, Udvardy Panna ellen léphet pályára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!