Atlétika
Magyari Zoltán

Tenisz: Piros Cassis-ban, Jani Bariban jutott tovább Challenger-tornán

Publikálva: 2022.09.06 Frissítve: 2022.09.06 Tenisz

Klubunk teniszezői közül Piros Zsombor kétjátszmás győzelmet aratott Franciaországban, míg Jani Réka ellenfele feladta a meccset Olaszországban, így mindkét játékosunk sikeresen abszolválta az első kört a saját tornáján.

Az MTK Budapest második számú férfi teniszezője, Piros Zsombor (ATP, 158.) a hazai környezetben szereplő Kevin De Schepperrel (359.) találkozott a franciaországi Cassis-ban zajló Challenger-torna nyitófordulójában.

Az első szettben egészen 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, mindketten magabiztosan adogatójátékaikat. Majd a hetedik kiemelt magyar fiú ugyanígy folytatta (5:4), így a franciának a játszmában maradásért kellett szerválnia, és végül meg is remegett a keze, amelyet Piros remekül kihasznált, és megnyerte az első felvonást (6:4). A másodikban Zsombor rögtön brékkel indított, ezzel 3:0-ra ellépett. A meglévő előnyét ezután már ki sem adta a kezéből, és 6:3-mal lezárta az 1 óra 8 perces találkozót.

Eközben Jani Réka (WTA, 133.) a szlovén Dalila Jakupoviccsal (222.) mérkőzött meg az olaszországi Bariban zajló Challenger-versenyen. A magyar lány nem kezdte jól a mérkőzést, azonnal elbukta az adogatását (0:2). Azonban a lassú rajt után Jani villámgyorsan kiegyenlített (2:2). Ezt követően újabb két-két brékkel jutottak el 5:5-ig, majd ekkor – 1 óra 7 perc után – a szlovén feladta az összecsapást, így Jani Réka jutott tovább.

Két rutinos kiválóságunk mellett a 15 éves Kincses Kolos is pályára lépett kedden a budapesti GS Tenisz Klubban zajló 15 ezres felnőtt ITF-tornán. Fiatal tehetségünk végül nem bírt osztrák ellenfelével, két játszmában vereséget szenvedett.

EREDMÉNYEK:
CHALLENGER-TORNA, CASSIS (FRANCIAORSZÁG), FÉRFI EGYES, ELSŐ FORDULÓ
Piros Zsombor (hetedik kiemelt)–Kevin De Schepper (francia, selejtezős) 6:4, 6:3
CHALLENGER-TORNA, BARI (OLASZORSZÁG), NŐI EGYES, ELSŐ FORDULÓ
Jani Réka–Dalila Jakupovic (szlovén) 5:5-nél a szlovén feladta
M15-ÖS ITF-TORNA, BUDAPEST, FÉRFI EGYES, ELSŐ FORDULÓ
Kincses Kolos–Matthias Ujvary (osztrák) 3:6, 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!