Tenisz
Gálfi Dalma

Tenisz: nem vár lehetetlen küldetés Fucsovics Mártonra (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.16 Frissítve: 2022.01.16 Tenisz

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton a Nemzeti Sportnak adott interjút a közelgő Ausztrál Openről.

– Három egyes mérkőzést játszhatott Melbourne előtt, milyen tapasztalatokat szűrt le belőlük?

– Sikerülhetett volna jobban is az adelaide-i tartózkodásom, de azt nem mondanám, hogy elégedetlen vagyok – válaszolta Fucsovics Márton, a világranglistán 38. helyen álló játékosunk. – Új ütőket kaptam a támogatómtól, de az otthoni rövid felkészülési időszak miatt nem volt elegendő időm tesztelni őket. Aztán a helyszínen kiderült, hogy nem muzsikálnak igazán jól. Mire megkaptam néhány régi ütőmet Magyarországról, éppen csak ütöttem velük egyet-kettőt, és már ültem is fel a melbourne-i gépre. Azért jókat edzettem jó partnerekkel, volt időm alkalmazkodni az ausztráliai körülményekhez.

– Zavarta bármi az edzésmunkáját az ütőproblémán kívül?

– Igazán csak az hátráltatott, ám a teniszben ez nem kevés.

– A köztévének adott interjújában a szerva fontosságát emelte ki, hogy áll ezen a téren? Mennyire lesznek gyorsak a pályák?

– Mint már annyiszor említettem korábban is, szeretek itt, Melbourne-ben versenyezni, bírom a gyors pályákat. A szervámon változtattunk az edzőimmel, őszintén remélem, megfelelő támaszt nyújt majd az Ausztrál Openen.

– Tavaly kétszer is legyőzte első körös ellenfelét, Dusan Lajovicsot kemény pályán, szoros mérkőzéseken. Fekszik önnek a játéka, vagy nem ez volt a döntő faktor?

– Lajovics jó játékos. Remélem, hogy elkapom a fonalat, és túljutok rajta. Itt már nincsenek könnyű meccsek, de azért tegyük hozzá, hogy nem lehetetlen küldetés áll előttem.

– A Grand Slam-torna értékét a saját szempontjából a teljesítménye vagy a megnyert találkozók száma határozza meg?

– Csak a játék. Ha kihozom magamból a maximumot, akkor elégedett leszek. Nyilván sokkal jobb nyerni, de ha tudom, hogy jól játszottam, mégis vesztettem, azt el tudom fogadni.

– Ön szerint ki nyeri meg a férfitornát?

– Danyiil Medvegyevre tippelnék.

– Több teniszező kifejezetten az Australian Open miatt oltatta be magát, miközben minden jel szerint a világelső Novak Djokovics úgy kapott mentességet, hogy manipulálta a dokumentációkat, legalábbis nem mondott igazat bizonyos kérdésekre válaszolva. Bekövetkezhet végleges törés a játékostársadalom és a szerb világelső között? Mennyire negatív a közhangulat?

– Erről már elmondtam a véleményemet, amit fel is kapott a sajtó, és itt, helyben is nagy port vert fel. Rengeteg üzenetet kaptam emiatt, mindenki annak megfelelően kommentálja a mondandómat, amilyen a saját véleménye a témában. Én nem vagyok agyalós fajta, hogy ezen merengjek. Tudom, hogy mi a szabály Ausztráliában, betartom, és kész. Djokovicsnak szíve joga, hogy azt tegye, amit tesz, de hogy legbelül mit gondol, csak ő tudja. A játékosok többsége erről úgy vélekedik, mint én, de azért azt nem hiszem, hogy emiatt kiközösítés várna Novakra. Az ausztráloknak nem biztos, hogy szimpatikus, amit tesz, ezt fel tudom mérni, mert rengeteg támogató üzenetet kaptam ismeretlen ausztráloktól.

– Ha nem szeretne róla beszélni, tiszteletben tartom: kétszer vagy háromszor oltották be?

– Be vagyok oltva! Számomra ez nem kérdés, de ha valaki másképp gondolkodik, azt is el tudom fogadni. Viszont ha én nem hajthatok át piros lámpán, akkor más se tegye – kivéve persze a budapesti taxisokat.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!