Kézilabda
Kekezovity Anna

Tenisz: nagy csatában győztünk Törökország ellen (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.04.12 Frissítve: 2022.04.12 Tenisz

A Jani Réka, Gálfi Dalma páros három szettben diadalmaskodott, így Magyarország 2-1-re nyert Törökország ellen a Billie Jean King-kupa első mérkőzésén.

A Jani Rékát és Gálfi Dalmát soraiban tudó magyar teniszválogatott a Billie Jean King-kupa első meccsén Törökország legjobbjaival csapott össze Antalyában. Magyar szemszögből remekül indult a megmérettetés, hiszen Udvardy Panna 6:1, 6:1-re győzött Pemra Özgen ellen.

Ezt követően Bondár Anna 6:4, 6:4-re kikapott Ipek Öztől, így a Gálfi, Jani duó mérkőzése döntött a párharc végkimeneteléről.

A magyar kettős nem kezdett jól az Aksu, Cengiz duó ellen, hiszen 3:0-ra elhúztak a törökök, ám ezután Dalmáék visszakapaszkodtak, majd 5:5 után két játékot nyertek egymás után, ezzel hozták a szettet. A második felvonás brékváltással kezdődött, majd 5:5 után a törökök maradtak higgadtabbak, jöhetett a döntő játszma.

A harmadik szettben 3:3-as állásnál kiválóan játszottak a magyar lányok, hozták a kulcspontokat, így 7:5, 5:7, 6:3-as győzelmet arattak, ezzel a magyar csapat 2-1-re megverte a törököket.

Magyarország szerdán Dánia, csütörtökön Szerbia, pénteken pedig Észtország ellen lép pályára.

Billie Jean King-Kupa, I-es csoport

Magyarország–Törökország 2-1

Udvardy Panna–Pemra Özgen 6:1, 6:1

Ipek Öz–Bondár Anna 6:4, 6:4

Gálfi Dalma, Jani Réka–Ayla Aksu, Berfu Cengiz 7:5, 5:7, 6:3

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!