Atlétika
Magyari Zoltán

Tenisz: Marozsán és Piros is magabiztosan nyert a törökök ellen az első napon (VIDEÓ)

Publikálva: 2023.09.15 Frissítve: 2023.09.15 Tenisz

A magyar Davis Kupa-válogatott 2-0-ra vezet a törökök elleni osztályozós párharcban, miután az első játéknapon Marozsán Fábián és az MTK Budapest kiválósága, Piros Zsombor is kétszettes győzelmet aratott Keszthelyen.

A párharc pénteki nyitányán az első számú hazai játékos, Marozsán Fábián (ATP, 92.) a vendégek második számú teniszezőjével, Altug Celikbilekkel (260.) szállt szembe a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban. A szorosan alakuló első játszmát végül 7:5-re Marozsán nyerte meg, majd a második szettet pedig már jóval simábban hozta (6:2), így 1 óra 21 percnyi játék után 1-0-ra vezetett a magyar csapat.

A folytatásában az MTK Budapest játékosa, Piros Zsombor (109.) a törökök legjobbjával, Cem Ilkellel (216.) mérkőzött meg, pályafutása során másodszor. Tavaly szeptemberben Tel-Avivban a 28 éves rivális nyert, aki egyéni meccseken 10/14-es győzelmi mérlegnél tartott a DK-ban. A 23 éves magyar ugyanakkor 6/4-es mutatóval büszkélkedhetett.

Az MTI beszámolója szerint a Balaton-parti csatában öt gémet kellett várni az első brékig, ekkor az isztambuli teniszező a hálóba vágott egy könnyű fonákot. Ilkel – aki a hírek szerint évek óta nem versenyzett salakon – trikót cserélt, de ez sem segített, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így Piros 36 perc elteltével már szettelőnyben volt (6:2).

A második felvonás szinte lemásolta az elsőt, Piros ebben is 3:2-nél vette el az egyre tanácstalanabb török szerváját, aki fehér trikóját visszacserélte pirosra, de így sem tudott visszabrékelni (6:3). A kissé egyoldalú meccs 1 óra 15 percig tartott.

– Mindkét szett nehezen indult, az ellenfelem jól szervált, én jobbára a szettek végén éreztem komfortosabban magam a pályán – mondta az MTK Budapest teniszezője a találkozó után. – Más a mérkőzés dinamikája, amikor én vagyok az esélyes, néha nehezebben jönnek a pontok. Ami a holnapi folytatást illeti, bízom benne, hogy Fábiék behúzzák a párost, és nekem már nem kell pályára lépnem, olyannyira, hogy szerintem papucsban jövök ki a párost megnézni.

Szombaton 11:00 órakor a páros meccsel folytatódik az osztályozó, ekkor Marozsán Fábián és Valkusz Máté csap össze Ergi Kirkinnel és Sarp Agabigunnal, majd a tervek szerint egy vagy két egyes találkozóra kerül sor a pénteki meccsek fordított párosításában.

A magyar válogatottban Piros mellett az újoncként szereplő Füle Mátyás ugyancsak az MTK Budapestet képviseli.

Eredmény:
MagyarországTörökország 2-0  állás az első nap után
-----------------------------------------------------
Piros ZsomborCem Ilkel 6:2, 6:3
korábban:
Marozsán FábiánAltug Celikbilek 7:5, 6:2

szombat 11.00:
Marozsán Fábián, Valkusz MátéErgi Kirkin, Sarp Agabigun
Marozsán FábiánCem Ilkel
Piros ZsomborAltug Celikbilek

(Fotó: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!