Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Marci győzelemmel kezdett Stuttgartban

Publikálva: 2022.06.07 Frissítve: 2022.06.07 Tenisz

Elveszített első szett után 2-1-re nyert Fucsovics Márton.

Fucsovics Márton az ATP világranglista 55. helyéről várta a stuttgarti torna első összecsapását az osztrák Jurij Rodionovval. Az osztrák a hétfőn frissült világranglista 129. pozíciójából nézett szembe klubunk kiválóságával.

Az első szett rendkívüli izgalmakat tartogatott: mindkét játékos hozta adogatását, így fej-fej mellett haladtak. Ez volt jellemző az egész szettre is, végül rövidítésben dőlt el az etap sorsa, melyet az osztrák nyert 7:6-ra.

A második felvonás 2:2-ig hasonlóan szoros párharcot hozott, ám Marci 3-0-s sorozatával már csak egyetlen játszmagyőzelemre volt attól, hogy egalizálja a meccs állását. Az első adandó alkalommal nem sikerült, az osztrák szépített 5:3-ra ugyan, de végül 6:3-ra behúzta a szettet teniszezőnk.

A mindent eldöntő játszmában Marci 2:1-nél vette el először ellenfele adogatását, majd sajátját is hozta, így már 3:1 volt a javára. Az osztrák sem hagyta magát, igyekezett zárkózni, 4:3-nál sikerült neki egyre feljönnie. Ám ez sem bizonytalanította el sportolónkat, 6:4-re nyerte az etapot, és ezzel a találkozót is.

Marci bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a lengyel Hubert Hurkacz ellen mérkőzhet meg.

Stuttgart ATP-torna, 1/16 döntő:

Fucsovics M.‒Rodionov J. (osztrák) 6:7, 6:3, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!