Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: már csak a páros összetétele kérdése a Davis-kupában (VIDEÓ+LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.11.23 Frissítve: 2021.11.23 Tenisz

Köves Gábor szövetségi kapitány később jelenti be a páros összetételét a magyar férfi tenisz válogatottban, amely a hétvégén vívja csoportmérkőzéseit a torinói Davis-kupa-döntőben két MTK játékossal, Fucsovics Mártonnal és Piros Zsomborral.

A hétfői sajtótájékoztatón a szakvezető közölte, egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy a nemzeti csapat legjobbja, a világranglistán 40. Fucsovics Márton egyesben és párosban is pályára lép majd.

– A másik egyéni meccset Piros Zsombor, Marozsán Fábián vagy Valkusz Máté vívja. A páros az egyesek utáni állástól is függ, 2-0-nál vagy 0-2-nél Marci valószínűleg pihenőt kap – jelentette ki Köves Gábor, aki szerdán reggel kel útra együttesével Olaszországba.



Fucsovics Márton kiemelte, hogy győzelmet vár magától és a csapattól is.
Horvát részről Marin Csiliccsel, az ausztráloktól pedig valószínűleg Alex de Minaurral játszom majd, a másik egyesre pedig a kettes számú játékosunk az esélytelenek nyugalmával mehet ki. Sokszor borítottuk már a papírformát, és a DK-ban bármi megtörténhet – fűzte hozzá.    
A pozsonyi challenger-tornán bő egy hete döntős Piros Zsombor kifejtette, teljesítette idei célkitűzését azzal, hogy 282. állva helyen már nem – a legalsó osztálynak számító – future, hanem challenger besorolású versenyeken indulhat.



A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítású válogatott szombaton 10:00 órakor az ausztrálok ellen kezd Torinóban, majd másnap ugyanabban az időpontban a horvátokkal csap össze a D-csoportban. A trió győztese jövő hétfőn az E-csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) bajnokával mérkőzik a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

A 121 éves Davis-kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

Forrás: MTI

Az NSO TV videója.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!