Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Lukács Vanda és Szabanin Natália nyert, Tóth Amarissa kikapott

Publikálva: 2021.06.24 Frissítve: 2021.06.24 Tenisz

Klubunk játékosai közül a csütörtöki versenynapon hárman is pályára léptek.

Az MTK Budapest teniszezői közül csütörtökön először a hetedik helyen kiemelt Lukács Vanda kezdte meg a szereplést a 15 ezer dollár összdíjazású Antalyában zajló salakpályás ITF-tornán. A magyar lány ugyan elbukta az első játszmát az amerikai Roscával szemben, de ez sem szegte kedvét, és végül nagy csatában 2 óra 43 perc alatt, három játszmában diadalmaskodott a nyolcaddöntőben. A következő körben a román Ilona Georgiana Ghioroaie vár rá.

A törökországi viadalon klubunk ifjú tehetsége, Tóth Amarissa is ütőt ragadott. A szerdai első körös győzelme után azonban a legjobb 16 között már nem járt hasonló szerencsével. A 18 éves lány két szettben alulmaradt a hatodik helyen kiemelt Maria Fernanda Herazo Gonzalez ellen. Amarissa párosban viszont tovább menetel.

Eközben Szabanin Natália a hollandiai Alkmaarban zajló tornán igyekezett kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást. A fiatal magyar játékos magabiztos tenisszel 1 óra 43 perc alatt – adogatásvesztés nélkül – két játszmában nyert holland riválisával szemben. 

Lukács Vanda (7.)–Christina Rosca (amerikai) 2:6, 6:3, 7:5
Tóth Amarissa–Maria Fernanda Herazo (kolumbiai, 6.) 3:6, 1:6
Szabanin Natália–Cindy Burger (holland, 3.) 6:4, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!