Tenisz
Piros Zsombor

Tenisz: legerősebb összeállításban a magyarok a németek ellen a Davis-kupában

Publikálva: 2024.01.06 Frissítve: 2024.01.06 Tenisz

A magyar teniszválogatott a legerősebb összeállításában – így az MTK Budapest játékosaival, Fucsovics Mártonnal és Piros Zsomborral a soraiban – fogadja februárban a német csapatot a Davis-kupa selejtezőjében.

A hazai szövetség (MTSZ) közösségi oldalának pénteki híre szerint Nagy Zoltán szakvezető Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Füle Mátyást nevezte az összecsapásra – írja az MTI.

A németek keretébe egyelőre négy játékost jelölt a kapitány, Michael Kohlmann: a világranglistán hetedik, Tokióban olimpiai bajnok Alexander Zverevet, az ATP-rangsorban 25. Jan-Lennard Struffot, illetve Kevin Krawietzet és Tim Pützöt. Utóbbiak – amint a közösségi oldal kiemelte – kiváló páros játékosok. A jelenlegi ranglista szerint – amennyiben marad ez a felállás – az első napon Fucsovics (59.) mérkőzik Zverevvel, míg Marozsán (64.) Struff ellen játszik.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis-kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. 2019-ben Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek.

A Tatabányán sorra kerülő párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel. A február 2-3-i eseményre a jegyértékesítés már elkezdődött, a felnőtt napijegy 6500, a kétnapos bérlet 11 ezer forintba kerül.

A program:
február 2., péntek:
14.45 nyitóünnepség
15.00 két egyéni mérkőzés
 február 3., szombat:
13.00 egy páros és két lehetséges egyéni mérkőzés

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!