Röplabda
Petri Izabella

Tenisz: Köves Gábor szerint pozitív volt a magyarok szereplése

Publikálva: 2021.02.17 Frissítve: 2021.02.15 Tenisz

Köves Gábor, a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya pozitívan értékelte a magyarok szereplését az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt bajnokságon.

A szakember az M4 Sporton elmondta, a harmadik fordulóig menetelő Fucsovics Mártonnak két ötszettes találkozó után nem sok esélye volt a kanadai Milos Raoniccsal szemben, ugyanakkor nagy dolognak tartja, hogy a magyar éljátékos az elmúlt négy GS-tornán tíz találkozót meg tudott nyerni.

– Szoros mérkőzéseken akkor is hinned kell abban, hogy van esélyed, amikor az ellenfélnek négy órányi játék után mérkőzéslabdái vannak – utalt a kapitány Fucsovics Stan Wawrinka elleni, második fordulós összecsapására, amelyen a magyar játékos a döntő szett rövidítésének elején komoly hátrányba került, végül 6-9-ről, három mérkőzéslabdát hárítva fordított.

– Négypontos hátrányánál én már nem igazán bíztam abban, hogy meg tudja fordítani, de Wawrinka nem volt talán annyira éles, így Marci látótávolságon belül tudott maradni – utalt arra Köves, hogy korábban nagyobb különbség is volt a rövidítésben. Szerinte a teniszben kell néha egy kis szerencse is ahhoz, hogy valaki ki tudja használni a másik fél megingását.

Marcival kapcsolatban megjegyezte, nem tartja lehetetlennek, hogy az MTK Budapest teniszezője eléri idénre kitűzött célját, azaz be tud kerülni a világranglistán a legjobb harmincba, ugyanakkor a legfontosabb az, hogy a nyíregyházi játékos fitt és egészséges maradjon, mert akkor fogja tudni felvenni a legjobbakkal a versenyt.

A női verseny egyetlen magyar indulójáról, Babos Tímeáról a szakember elmondta, már azzal is sokat lépett előre, hogy a selejtezőben három mérkőzést nyerve főtáblára jutott, és mivel a játéka javuló tendenciát mutat, joggal bízhat abban, hogy hamarosan visszakerül a legjobb 100-ba a világranglistán.

Köves hozzátette, furcsállja, hogy a francia Kristina Mladenovic nem vállalta a párosversenyt, főleg annak tükrében, hogy az egyéni viadalon a harmadik fordulóig jutott.
– Ha a címvédő nem indul el egy GS-en, az általában azért szokott történni, mert a páros egyik tagja egyáltalán nincs ott a tornán. Remélem, hamarosan visszatérnek és játszanak majd együtt – fogalmazott Köves Gábor a kétszeres világbajnok, négyszeres GS-tornagyőztes kettősről.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!