Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Kincses Kolos vezérletével az U16-os válogatott bejutott a fedettpályás Eb nyolcas döntőjébe

Publikálva: 2023.02.07 Frissítve: 2023.02.07 Tenisz

Klubunk reménységével az élen a magyar csapat megnyerte selejtezőcsoportját Hollandiában, ezzel kijutott a február második felében rendezendő, franciaországi Európa-bajnokságra.

Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron összeállítású U16-os fiúválogatott előbb 3–0-ra verte a luxemburgiakat a hollandiai Eb-selejtezőtorna negyeddöntőjében, majd a legjobb négy között a mieink a házigazda hollandokat is legyőzték 3–0-ra, ezzel a Fekete Rudolf vezette együttes már biztosan kiharcolta a továbbjutást, és biztosan ott lehet a február 17-19. közötti nyolcas Eb-döntőben Franciaországban. (A nyolccsapatos selejtezőcsoportok első két helyezettje jutott tovább.) Ezután a csoportelsőségért a németekkel találkoztak Kincsesék, és ezúttal is ők kerültek ki győztesként: 2-1-re nyerve a párharcot. A végső sikerrel az is eldőlt, hogy a magyar válogatott kiemelt lesz a nyolcas döntőben. 

A selejtezőn az MTK Budapest fiatalja, Kincses Kolos a luxemburgiak, a hollandok és a németek ellen is megnyerte az egyes mérkőzését, emellett pedig az előbbi két rivális ellen párosban is kivette a részét a diadalból, csupán a németek elleni páros meccsen szenvedett vereséget a tornán.

(Forrás: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!