Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: kettős siker a nyitányon

Publikálva: 2022.05.11 Frissítve: 2022.05.11 Tenisz

Gálfi Dalma Németországban, míg Jani Réka Spanyolországban játszotta le elsőfordulós mérkőzését.

Mindkét teniszezőnk 11:00 órától lépett pályára, ám eltérő helyszínen. Dalma Karlsruhéban, míg Réka La Bisbal d’Empordában zajló torna első körében bizonyíthattak. Előbbi sportolónk a szerb Alekszandra Kuniccsal, míg utóbbi teniszezőnk az amerikai Caty Mcnallyvel nézett szembe.

Dalma hetedik kiemeltként kezdte meg szereplését a Challenger-torna első körében. A szettet a WTA világranglista 122. helyén álló ellenfele kezdte jobban, ugyanis 3:1-nél nála volt az előny, hiszen Dalma adogatását is a szerb nyerte meg. Ezután tovább folytatta Kunics a játék irányítását, és 6:3-ra nyerte az első etapot.

A második szettben tovább folytatódott a szerb uralom, Dalma már 5:1-es hátrányban volt. Ám kék-fehér teniszezőnk egyetlen percig sem adta fel, és visszahozta magát újra a meccsbe, és 5:4-re zárkózott. A következő játszma döntő fontosságúnak bizonyult, ugyanis, ha a szerb nyeri, akkor az a mérkőzés végét is jelenti. Dalma óriásit fordított, először egyenlített, majd 7:5-re nyerte az etapot.

1-1-es állást követően döntő szettre került sor a két fél között. A harmadik felvonásban Dalma lehengerlő teljesítményt nyújtva, 5:0-s előnyre tett szert. Esélyt sem hagyott ellenfelének, 6:1-re hozta ezt a szettet, mellyel a meccset is sikerrel zárta, így a második fordulóba jutott, ahol a legjobb nyolc közé jutásért a kínai Zsu ellen lép pályára.

Karlsruhe Challenger-torna, első forduló

Krunics A. (szerb)‒Gálfi D. 6.3, 5:7, 1:6

Jani Réka lehengerlően kezdte a spanyolországi tornát, ugyanis a két szett során egyetlen pillanatig sem volt kétséges, hogy ki lesz a mérkőzés győztese. Az első etapban ugyan 4:3-nál még csak eggyel vezetett, de több játszmagyőzelmet nem engedélyezett az amerikainak, így pontot tett a szett végére.

A második felvonás elejét nagyon megindította Réka, 4:1-re megnyugtató előnyben volt. 5:3-nál már a győzelemért adogathatott, amit sikeresen teljesített, így a nyolcaddöntőbe jutott, ahol Jimenez Kasintseva ellen harcol meg.

La Bisbal d’Emporda ITF-torna, első forduló

Jani R-L.‒McNally C. (amerikai) 6:3, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!