Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: két vereség a románok ellen az első napon a Billie Jean King Kupában (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.11.11 Frissítve: 2022.11.11 Tenisz

Gálfi Dalma Ana Bogdantól, Bondár Anna Jaqueline Cristiantól kapott ki a Billie Jean King Kupa rájátszásában, a nagyváradi párharc pénteki nyitányán, így a magyar női teniszválogatott 2-0-s hátrányból várja a folytatást.

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma és Anna Bogdan eddigi egyetlen összecsapását a világranglistán jelenleg 48. román nyerte 2019-ben, Dubajban, ugyancsak kemény pályán.

Második találkozójukon a 85. helyezett Gálfi gyengén kezdett, és csakhamar 5:0-s hátrányba került. Ekkor hozta egyszer az adogatását, de fél óra elteltével már szetthátrányban volt. A folytatásban magára talált az MTK Budapest játékosa, és innentől fej fej mellett haladtak tovább 3:3-ig, ekkor a 24 éves magyar harmadszor is elbukta a szerváját. Ezúttal rögtön visszabrékelt, ám a sorozatban harmadik brék révén ismét Bogdan volt előnyben (5:4). A 29 esztendős rivális a következő adogatógémben már nem remegett meg, és 1 óra 20 perc alatt nyert.

A mérkőzést követően Gálfi így nyilatkozott a szövetség közösségi oldalán.

A folytatásban Bondár Anna (71.) következett Jaqueline Cristian (148.) ellen, ám végül ezúttal is román siker született. Bondár több mint két és fél órás, nagy csata végén 6:2, 4:6, 7:6 (7-3)-ra maradt alul, így a mieink 0-2-vel zárták az első napot. 

Szombaton a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, az utolsó felvonás, a páros pedig Monica Niculescu, Anca Todoni–Jani Réka, Udvardy Panna összecsapást hozhat a Sala Polivatenta Oradea Arenában.

A két csapat eddig kilencszer találkozott, de csak egyszer, 1993-ban nyertek a magyarok. Legutóbb, 2014-ben a budapesti Syma (jelenlegi nevén BOK) Csarnok adott otthont a csatának, akkor 2-1-re az ellenfél bizonyult jobbnak. A magyar női csapat 2002-ben szerepelt legutóbb a világcsoportban. A nagyváradi párharc győztese jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a vesztes az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

EREDMÉNY:
Románia–Magyarország 2-0 – állás az első nap után
pénteken:
Ana Bogdan–Gálfi Dalma 6:1, 6:4
Jaqueline Cristian–Bondár Anna 6:2. 4:6, 7:6 (7-3)
szombaton:
Jaqueline Cristian–Gálfi Dalma
Ana Bogdan–Bondár Anna
Monica Niculescu, Anca Todoni–Jani Réka, Udvardy Panna

(Forrás: MTI; a fotók forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!