Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: jöhet a negyeddöntő!

Publikálva: 2024.01.31 Frissítve: 2024.01.31 Tenisz

A selejtezőből főtáblára jutott Gálfi Dalma a nyolcaddöntőben három szettben legyőzte az ötödik helyen kiemelt kínai Vang Hszin-jüt, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a thaiföldi Huahinben zajló keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 137. álló játékosunk – aki az első körben a szabadkártyás ausztrál Ajla Tomljanovicot (227.) győzte le – ezúttal is megnyerte az első játszmát úgy, hogy már az első játékban brékelte ellenfelét, és előnyét végig megtartotta. Dalma a második szettet is jól kezdte, 3:1-re vezetett, a nála három esztendővel fiatalabb Vang Hszin-jü (63.) azonban innentől kezdve sorozatban öt gémet nyert, ezzel egyenlített.

A döntő játszma rendkívül szoros csatát hozott: egy-egy brékkel jutottak el 5:5-ig, az ázsiai rivális azonban megremegett, amikor 6:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia, így 2 óra 51 perc után Dalma örülhetett a továbbjutásnak.

Egyesületünk teniszezője ezután három szettben kikapott párosban Kimberly Birrell oldalán a Valentini Grammatikopulu, Anasztaszija Tyihonova kettőstől.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!