Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Jessica Pegula lesz Babos Tímea új párospartnere

Publikálva: 2022.02.14 Frissítve: 2022.02.14 Tenisz

Babos Tímea top 20-as teniszezővel áll össze.

Amikor még január 11-én az MTSZ által kezdeményezett sajtóbeszélgetésen szóba került az akkor még visszatérésre készülő Babos Tímea idei szezonja, klubunk női párosban négyszeres Grand Slam-győztes, háromszoros világbajnok teniszezője csak annyit árult el, hogy 2022-ben komoly tervei vannak a párosban.

Akkor úgy fogalmazott, hogy Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már az új partnerével szeretne indulni, akiről csak annyit árult el, hogy a top 20-ban van.

Nos, mostanra kiderült, hogy a 28 éves magyar klasszis partnere idén nem más lesz, mint a 27 esztendős, amerikai Jessica Pegula, aki a 16. helyen áll a világranglistán egyéniben, és az idei Ausztrál Openen női egyesben egészen a negyeddöntőig jutott, ahol a végső győztes, az ausztrál világelső Asleigh Barty győzte le.

Párosban eddig egy viadalon, a 2022-es melbourne-i tornán győzött Asia Muhammad oldalán. Jelenleg a 41. helyen áll a világranglistán, és Babos Tímea nem lesz idegen számára, hiszen korábban már játszottak együtt: 2011-ben két 50 ezer dollár összedíjazású ITF-tornán is döntőztek, amiből az egyiket, a kanadai Saugenayban rendezett versenyt meg is nyerték.

Forrás: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!