Atlétika
Magyari Zoltán

Tenisz: Jani Rékának nem sikerült a tornagyőzelem Zágrábban, Fucsovics nyert Madridban

Publikálva: 2022.04.30 Frissítve: 2022.04.30 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka két szettben kikapott a német Niemeiertől a zágrábi ITF-torna döntőjében.

Remek teljesítménnyel jutott el az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka a zágrábi salakpályás ITF-torna (W60) döntőjébe, melyben a német Jule Niemeier várt rá szombaton. 

A WTA-világranglista 139. helyén álló Réka hamar brékhátrányba került a 110. Niemeier ellen, aki megtartotta előnyét az első szettben. Rékának 4:2-es német vezetésnél három labdája volt, hogy elvegye a vetélytársa adogatását, azonban egyikkel sem tudott élni, majd újra elveszítette a sajátját, így 6:2-vel Niemeier nyerte az első játszmát.

A második szettben szintén adogatóként került hamar hátrányba Réka, és azután már nem járt közel a fordításhoz. Végül ezt a játszmát is 6:2-re nyerte a német kihívója, de így is nagy elismerés jár a sportolónknak a tornán elért eredményéért. Réka már a 25. ITF-tornagyőzelméért küzdött, a zágrábi viadal döntőjébe 2019-ben is bejutott, ám győznie akkor sem sikerült.

Réka meccse előtt Fucsovics Márton volt érdekelt Spanyolországban. Marci két szettben (6:4, 6:3) nyert a madridi salak pályás ATP-torna selejtezőjének elődöntőjében a spanyol Daniel Merida Aguilar ellen. Ellenfele a főtábláért az amerikai Maxime Cressy lesz.

ITF-TORNA, ZÁGRÁB (salakpálya)
DÖNTŐ

Jani Réka (3.)-Jule Niemeier (2., német) 2:6, 2:6

ATP-TORNA, MADRID (salakpálya)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Fucsovics Márton (4.)-Daniel Merida (spanyol) 6:4, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!