Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Tenisz: Jani Réka továbbjutott a US Open selejtezőjében

Publikálva: 2022.08.24 Frissítve: 2022.08.24 Tenisz

Szetthátrányból fordítva győzött Jani Réka az orosz riválisa ellen a New York-i Grand Slam-torna selejtezőjének első körében.

Az MTK Budapest játékosa, Jani Réka (WTA, 134.) az orosz Anasztazia Gaszanovával találkozott a US Open kvalifikációjának nyitó fordulójában. A 23 éves orosz jelenleg a 148. a világranglistán, és idén januárban érte el a legjobb helyezését, akkor a 121. volt.

Klubunk kiválósága nem kezdte jól meccset, az első gémben elbukta a szerváját, a következőben viszont azonnal visszavette azt (1:1). Hasonlóan folytatódott a találkozó, egyikük sem játszott jól adogatóként, emiatt összesen hét brék született az első játszmában. Végül az orosz került ki jobban a brékek sorából, és 6:4-es előnybe került.

A második felvonásban Jani remekül indult, villámgyorsan elhúzott 3:0-ra, majd újból elvette ellenfele adogatójátékát, így nagyon magabiztosan 6:1-gyel egyenlített.

A döntő játszma hasonlóan egyoldalúan alakult. Réka háromszor is brékelte Gaszanovát, ezzel rendkívül közel került a győzelemhez (5:0). Elsőre még nem sikerült a saját szervája mögött lezárni a meccset (5:2), másodikra azonban már abszolválta ezt, és 6:2-re nyert a harmadik etapban a 2 óra 19 percig tartó mérkőzésen.

A selejtező második körében az ausztrál Astra Sharma következik.

US OPEN, NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, ELSŐ FORDULÓ
Jani Réka–Anasztazia Gaszanova 4:6, 6:1, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!