Kézilabda
Porobic Zoé

Tenisz: Jani Réka tornagyőztes Prágában

Publikálva: 2022.09.04 Frissítve: 2022.09.05 Tenisz

A második kiemelt Jani Réka érvényesítette a papírformát a vasárnapi döntőben. Két játszmában verte fiatal német ellenfelét a cseh fővárosban.

Az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka (WTA, 133.) a 18 éves, német Noma Akugue Nohával (404.) találkozott a fináléban a prágai, 60 ezer dollár összdíjazású, salakpályás ITF-tornán.

Elsőként a magyar lánynak sikerült brékelnie a mérkőzésen (3:1), ugyanakkor előnyét nem tudta megtartani, azonnal elvesztette a saját adogatójátékát (3:2). Két gémmel később Jani ismét fogadóelőnyhöz jutott, és azt nem hagyta kihasználatlanul (5:3). Ezúttal pedig hozta a szerváját, így 35 perc után 6:3-ra nyerte az első játszmát.

A második felvonásban mindkét játékos sokat bizonytalankodott adogatóként: a szett elején például egymásutánban hat gém is a fogadóé lett (3:4), ezután viszont már nem több brék nem született, vagyis jöhetett a tie-break, amelyet végül Réka hozott le jobban, 7-4-re diadalmaskodott a rövidítésben, és ezzel tornagyőzelmet ünnepelhetett Prágában, ami élete legnagyobb sikere. Jani Réka eddig 25 viadalon bizonyult a legjobbnak, mostani győzelmével a 123. helyre lép előre a WTA-rangsorban, ami az eddigi legjobb helyezése.

W60-AS ITF-TORNA, DÖNTŐ (PRÁGA)
Jani Réka (második kiemelt)–Noma Akugue Noha (német) 6:3, 7:6 (7-4)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!