Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Jani Réka és Gálfi Dalma is kikapott egyesben Budapesten (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.07.12 Frissítve: 2022.07.12 Tenisz

Jani Réka olasz, Gálfi Dalma görög ellenféltől kapott ki egyesben a budapesti salakpályás női tenisztorna 1. fordulójában, melyben Jani párosban is búcsúzott.

Az MTK Budapest két teniszezője, Jani Réka és Gálfi Dalma sem tudott nyerni egyesben a  250 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás női torna 1. fordulójában.

A Grandstand elnevezésű pályán előbb Jani Réka csapott össze Elisabetta Cocciarettóval rendkívül küzdelmes meccsen. A 129. helyen álló magyar és 118. ellenfele két-két brékkel jutott el 4:4-ig, közben ott is akadt egy 17 labdamenetes gém. A budapesti teniszező 5:5-nél is elbukta a szerváját, de az olasz megremegett, majd a rövidítésben Janinak két szettlabdája is volt, ám 1 óra 14 perc elteltével az anconai rivális került játszmaelőnybe.

A második felvonásban valamelyest felgyorsultak az események, és Cocciaretto 3:2 után 5:2-re meglépett. Jani többször dühöngött az elrontott ütései után, de a mérkőzést már nem tudta megfordítani. Az összecsapás 2 óra 2 percig tartott.  

A centerpályán aztán a legjobb formában lévő magyar játékos lépett pályára, a 23 éves Gálfi Dalma ugyanis júniusban megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt az angliai Ilkleyben, majd a második fordulóig jutott Wimbledonban, vasárnap pedig döntőt vívott egy franciaországi challenger-tornán, s ennek köszönhetően karriercsúcsát beállítva a 81. helyre lépett a világranglistán. A Római Teniszakadémián a selejtezőből érkezett görög Deszpina Papamihail volt az ellenfele, aki a 195. helyen áll, és egyetlen eddigi mérkőzésük az MTK-teniszező sikerét hozta a tavalyi US Open kvalifikációjában.

A névnapját ünneplő Gálfi sokat rontva elvesztette az első két adogatójátékát (0:3), de még idejében megállította a zuhanórepülést, és tíz perc alatt kiegyenlített. Ezután – miközben Gálfi kötést cseréltetett a térdén – magabiztos adogatógémek következtek, a rövidítésben pedig a váratlanul stabil Papamihail alig rontott, Gálfi viszont még kettős hibát is ütött.

Egy óra elteltével jöhetett a második játszma, melyben a 29 éves görög 2:0-ra elhúzott, és a továbbiakban sem mutatta jelét semmiféle hullámvölgynek. Szinte hiba nélkül ütött mindkét oldalról, a tavaly ugyanitt élete első WTA-elődöntőjét vívó Gálfinak pedig minden pontért meg kellett küzdenie. Ebben fokozatosan felőrlődött, és végül 1 óra 43 perc után mehetett gratulálni ellenfelének.

Délután továbbá Jani Réka és Nagy Adrienn párosa sem tudott nyerni. A kettős az Ekaterine Gorgodze, Oksana Kalashnikova duótól kapott ki 6:3, 6:2-re.

WTA-250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Elisabetta Cocciaretto (olasz)-Jani Réka 7:6 (9-7), 6:2
Deszpina Papamihail (görög)-Gálfi Dalma 7:6 (7-4), 6:3

(MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!