Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Jani Réka egyesben bejutott a döntőbe, párosban kikapott a fináléban Bukarestben

Publikálva: 2022.09.17 Frissítve: 2022.09.17 Tenisz

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerének küszöbén áll Jani Réka, miután egyesben két játszmában verte belga ellenfelét az elődöntőben, a bukaresti Challenger-tornán. Udvardy Pannával párban szintén érdekelt volt a fináléban, de kettősük kikapott.

Az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka szombaton egyesben és párosban is pályára lépett a román fővárosban zajló, salakpályás Challenger-torna végjátékában. Elsőként az egyes elődöntője várt klubunk kiválóságára a belga Maryna Zanevska (WTA, 100.) ellen.

Oda-vissza brékkel indult a mérkőzés (1:1), majd 2:2-nél Jani ismét elbukta az adogatását (2:3), és a belga rivális az előnyét egészen 4:5-ig megőrizte, azonban ekkor nem tudta kiszerválnia a szettet, Jani kiegyenlített (5:5). Majd a lendületet megőrizve végül Rékáé lett a nyitófelvonás 7:5-tel.

A második szettben még az elsőnél is több – hat – brék tarkította a játékot. A magyar leány ezúttal is hátrányba került az elején, viszont megint ledolgozta azt (3:3). Ezután sajnos újra elveszített a sajátját, és Zanevska jöhetett az egyenlítésért (4:5), de ő ezúttal sem tudta lezárni a játszmát, Jani pedig kihasználta az adódó fogadóelőnyét (5:5). Több brék már nem született, így következhetett a tie-break, amely – az egész meccshez hasonlóan – rendkívül szorosan alakult, és szerencsére Réka került ki belőle győztesként (8-6), ezzel 7:5, 7:6-os győzelmet aratott, és bejutott a döntőbe.

Jani Réka ezzel nemcsak pályafutása eddigi legnagyobb sikerének kapujába ért, hanem a tornagyőzelemmel megválthatja jegyét a top százba, amelyben korábban még szerepelt.

Az egyes találkozó után az MTK Budapest játékosa a párosverseny döntőjében is érdekelt volt, méghozzá Udvardy Panna oldalán. A magyar egységre az első kiemelt duó, a spanyol Aliona Bolsova Zadoinov és a venezuelai Andrea Gamiz várt a tornagyőzelemért.

Ugyan két-két alkalommal is elvették a másik fél szerváját, összességében fej fej mellett haladtak 5:5-ig az első szettben. A végjátékban sajnos az ellenfél teniszezett jobban, 7:5-re behúzták a nyitóetapot. Sajnos Jani Rékáék a második játszmában sem szerváltak jól, háromszor is brékelték őket, miközben nekik ez csak egyszer sikerült a másik oldalon, így a magyar páros végül 7:5, 6:3-as vereséget szenvedett a romániai fináléban.

(Fotó: Cristina Hutu / Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!