Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Tenisz: Jani Párizsban, Babos Rabatban búcsúzott

Publikálva: 2023.05.24 Frissítve: 2023.05.24 Tenisz

Jani Réka kikapott a Roland Garros selejtezőjének második körében, míg Babos Tímea Marokkóban szenvedett vereséget, előbb egyesben a nyolcad-, majd párosban a negyeddöntőben.

A világranglistán 154. helyen álló Jani Réka kedden magabiztos győzelmet aratott a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) ellen, szerdán viszont nagyon nehéz dolga volt – a hazai közönség előtt szereplő – Alice Robbe-bal (190.) szemben Párizsban, a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában.

A mérkőzésen végig a francia teniszező játszott bátrabban, ami ugyan rengeteg ki nem kényszerített hibát eredményezett – ötvenhárom ilyen ütése volt Jani huszonhatjával szemben –, a győztes ütésekből viszont sokkal többet mutatott be riválisánál (42-19). A meccs első szettje rövidítésben dőlt el, melyben Jani Réka 0-4-gyel kezdett, majd 4-5-re felzárkózott, de ellenfele végül 7-4-re nyert. A másodikban rengeteget hibázott mindkét játékos, Jani Réka az első három szervajátékát elveszítette, miközben Robbe háromból kettőt. A magyar játékos 4:5-nél újra brékelt és egyenlített, de ettől nem kapott plusz lendületet, azonnal elbukta a saját szerváit, a francia pedig a fordulás után lezárta a kétórás mérkőzést (7:6, 7:5).

Eközben Babos Tímea a rabati WTA-torna nyolcaddöntőjében lépett pályára. A világranglistán 237. magyar játékos – aki februárban még 374. volt – a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, ahol a nyitókörben megverte az orosz Irina Hromacsovát (297.), és sorozatban a tizennyolcadik meccsét nyerte meg. A párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok magyar teniszező WTA-viadal főtábláján előzőleg 2021 márciusában tudott egyéniben mérkőzést nyerni, azóta 0/11 volt a győzelmi mutatója.

A 30 éves játékosra kedden régi ismerőse, az amerikai Sloane Stephens (35.) várt, akivel juniorként három Grand Slam-tornát nyert párosban, 2010-ben. A marokkói csatában a második kiemelt ellenfél hamar 4:1-re elhúzott, innen Babos még 3:4-re felzárkózott, de az ezután következő kilenc gémből csak egyet tudott hozni, így sima vereséget szenvedett (6:3, 6:1). A találkozó 1 óra 20 percig tartott.

Majd Babos estefelé – a kazah Anna Danyilina oldalán – párosban is pályára lépett Rabatban, a háló túloldalán az amerikai Sabrina Santamaria és az orosz Jana Szizikova állt a negyeddöntőben. A harmadik kiemelt magyar-kazah duó mindössze négy gémet tudott hozni, és 1 óra 4 perc alatt 6:3, 6:1-re kikapott.

A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes és háromszoros világbajnok Babos egyébként csúcstartó Rabatban, mivel háromszor diadalmaskodott már párosban: 2013-ban a luxemburgi Mandy Minellával, 2015-ben a francia Kristina Mladenoviccsal, 2017-ben pedig a cseh Andrea Hlavackovával. 

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!