Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: három teniszezőnkre is számít a kapitány a Billie Jean King Kupa küzdelmeiben

Publikálva: 2023.03.27 Frissítve: 2023.03.27 Tenisz

Gálfi Dalma és Jani Réka mellett Babos Tímeát is behívta Palágyi Miklós a válogatott keretbe.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Babos Csaba utódjául a hónap elején kinevezett szakember, Gálfi Dalmára (79. a világranglistán), Bondár Annára (80.), Jani Rékára (130.), Szabanin Natáliára (255.) és a 319. helyen álló Babosra számít majd az antalyai csoportmérkőzéseken, melyekre április 10. és 15. között kerül sor. A kapitány a következőket fogalmazta meg a Billie Jean King Kupa keretéről. 
‒ Természetesen ott lesznek Törökországban top 100-as női teniszezőink, Anna és Dalma, az élmezőnyből Udvardy Pannának sajnos sérülése miatt ki kell hagynia a csoportmeccseket. Jani Réka jelenléte is fontos lesz, hiszen ő is a legjobb száz kapujában mozog, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Nati sikeres feltörekvő játékos, balkezes, és bárkivel fel tudja venni a versenyt. A korábbi páros világelső Timi egyéniben és párosban is bevehető, rutinja biztosan a csapat segítségére lesz. 

Azt, hogy a magyaroknak mely országokkal kell majd megküzdeniük a csoportban a novemberi döntőbe jutásért, később fogják kisorsolni.
A válogatottra a tavalyi idényhez hasonlóan újra az euro-afrikai zóna I-es csoportja vár tíz másik nemzet, Bulgária, Dánia, Egyiptom, Hollandia, Horvátország, Lettország, Norvégia, Svédország, Szerbia és a házigazda Törökország legjobbjainak a társaságában. A küzdelmekre ‒ akárcsak 2022-ben ‒ a tengerparti üdülőparadicsomban kerül sor.
A magyarok a tavalyi csoportküzdelmekben mind az öt mérkőzésüket megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3-0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjébe.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!