Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Tenisz: Három MTK-s lesz a főtáblán

Publikálva: 2021.07.10 Frissítve: 2021.07.11 Tenisz

Legalább négy magyar játékos – közülük hárman klubunkat képviselik – szerepel a főtáblán a Hungarian Grand Prix női tenisztornán, melyet a jövő héten rendeznek a Római Teniszakadémián.

A viadal hivatalos Facebook-oldala szerint, Márky Jenő versenyigazgató ugyan az elmúlt napokban több külföldi megkeresést kapott a szabadkártyákkal kapcsolatban, azonban a verseny rangja, erőssége, marketingértéke szempontjából előnyös ajánlatokat elvetve kitartott eredeti elképzelése mellett, miszerint a magyar játékosokat kívánja segíteni. Ez alapján az alanyi jogon főtáblás Babos Tímea (116.) mellett Jani Réka (181.), Gálfi Dalma (205.) és Udvardy Panna (236.) is a 32 között kezd.


A verseny első kiemeltje jelen állás szerint a kazah Julia Putyinceva (43.) lesz, miután az argentin Nadia Podoroska (39.) indulhat a tokiói olimpián, ezért megváltoztatta a versenyprogramját.

Gálfi Dalma (205.) a spanyol Aliona Bolsova (151.), Udvardy Panna (236.) az egyiptomi Majar Sarif (119.), Jani Réka (181.) pedig az olasz Elisabetta Cocciaretto (108.) ellen kezdheti meg szereplését.

Vasárnap délután Babos Tímea így értékelte a párosításokat:  – Alapból örülök, hogy egyáltalán itt lehetünk, és Magyarországon játszhatunk. Dalma remek formában van, és szerintem jó sorsolást kapott, Réka egy hozzá nagyon hasonló ellenféllel találkozik, vélhetően izgalmas meccs lesz, míg Pannára küzdős mérkőzés vár. Rajtam kívül minden magyarnak jó a sorsolása, de a sajátommal is elégedett vagyok, Szasznovicsot ismerem, sokszor játszottam ellene, és talán a salak a legkevésbé kedvenc borítása. Remélem, én is a maximumot tudom nyújtani.

A selejtezőben indult magyar játékosok közül a két MTK-s, Szabanin Natália és Tóth Amarissa, kikapott szombaton az első fordulóban, így búcsúzott a további küzdelmektől.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!