Atlétika
Renner Luca

Tenisz: három különböző országban versenyeznek teniszezőink, változó sikerrel

Publikálva: 2023.01.04 Frissítve: 2023.01.04 Tenisz

Jani Réka Thaiföldön, Fucsovics Márton Ausztráliában, míg Piros Zsombor Új-Kaledóniában játszott mérkőzést.

A szerdai versenynapot Jani Réka meccse indította, aki a thaiföldi ITF-torna első körében Anastasia Kulikova ellen harcolhatott meg. Sajnos a mérkőzés nem hozott kiélezett küzdelmet, és ennek ezúttal nem mi örülhettünk. A finn az elejétől fogva irányította a játékot, és könnyedén győzte le Rékát, két szettben.

Nonthaburi W40 ITF-torna, első forduló

Jani R.-L.‒Kulikova A. (finn) 1:6, 1:6

A folytatásban két férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton és Piros Zsombor egyaránt Challenger-tornán szerepelt, ám eltérő helyszíneken. Míg Marci Ausztráliában, addig Zsomi Új-Kaledóniában játszotta le nyolcaddöntős találkozóját. Mindkét sportolónk olasz ellenféllel vehette fel a küzdelmet, Marci az ATP ranglista 134. helyezettjével, Matteo Arnaldival, míg Zsombor az ATP világranglista 194. pozícióján álló Raul Brancaccio ellen meccselt.

A kezdés már nem sikerült ilyen összhangban, ugyanis Fucsovics Márton kiválóan indított, 4:2 után egyenesen az első felvonás győzelméig menetelt. Zsominak nem kezdődött ilyen jól az összecsapása, hiszen az első szettben 4:2-nél az olasz vezetett, aki erről az állásról 6:2-vel pontot tett az első etap végére. Zsominak a folytatás sem hozott nagy sikert, ugyanis rendkívül jó sorozattal kezdett az olasz, így teniszezőnk 5:0-s hátrányba került.

A második szett Marcinak sem alakult kedvezően, ugyanis az olasz 3:0-lal kezdett, a hátrányt Marci nagyon igyekezett visszahozni, de végül 6:3-ra nyerte a második felvonást Arnaldi. Ausztráliában így mindent eldöntő harmadik szettre került sor, addig Új-Kaledóniába Piros a második szettet is elveszítette, ezzel pedig búcsúzott a noumeai tornától. Marcinak a harmadik szettje kiválóan alakult, lehengerlő teljesítménnyel Marci 5:0-val állva hagyta ellenfelét, amit végül 6:1-re meg is nyert teniszezőnk, így ő jutott a negyeddöntőbe. 

Canberra Challenger-torna, nyolcaddöntő:

Fucsovics M.‒ Arnaldi M. 6:2, 3:6, 6:1 

Noumea Challenger-torna, nyolcaddöntő:

Piros Zs.‒Brancacco R. (olasz) 2:6, 1:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!