Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Gálfi nyolcaddöntős Linzben, Fucsovics nyert Montpellier-ben

Publikálva: 2023.02.07 Frissítve: 2023.02.07 Tenisz

Gálfi Dalma Linzben újabb győzelemmel már nyolcaddöntős, Fucsovics Márton jól kezdett Montpellier-ben.

Az MTK Budapest játékosa, Gálfi Dalma harmadik mérkőzését is megnyerte egyesben a 226 ezer dollár (81,5 millió forint) összdíjazású linzi keménypályás női tenisztornán, így bejutott a főtábla második fordulójába, a legjobb 16 közé. 

A világranglistán 92. magyar teniszező a selejtezőben kezdte meg a küzdelmeket, és ott két meccset nyerve jutott fel a főtáblára, melynek első körében a rangsorban 43. amerikai Bernarda Pera, a viadal hetedik kiemeltje várt rá. Gálfi hétfőn nem csupán egyesben, hanem párosban is pályára lépett - és győzött -, így kissé fáradtan kezdhette a keddi mérkőzést. Ez azonban a legkevésbé sem látszott rajta, 0:1 után ugyanis sorozatban öt játékot nyert meg az első játszmában, és fél óra alatt szettelőnybe került.

A második játszma izgalmasan alakult: 2:2-ig mindkét játékos hozta az adogatójátékát, majd Gálfi kétszer is brékelőnybe került, Pera viszont mindkétszer rögtön el tudta venni szervajátékát, végül pedig két-két jó szervajáték után következett a rövidítés. A tie-break szintén fordulatos játékot hozott, de végig Gálfi volt előnyben, majd 6-5-nél meccslabdához jutott, s hiába szerválhatott ekkor az amerikai, Gálfi megnyerte a pontot, és ezzel közel másfél óra alatt a mérkőzést is. Gálfi a nyolcaddöntőben a világranglistán 126. német Eva Lysszel csap majd össze. 

Ezután Fucsovics Márton három játszmában győzött és bejutott a Montpellier-ben zajló 563 ezer dollár (206 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna második fordulójába. 

A franciák elleni hétvégi Davis Kupa-párharcban mindkét mérkőzését elveszítő MTK Budapest-játékos kedden is egy francia teniszezővel csapott össze, a rangsorban csupán 151. Geoffrey Blancaneaux ellen azonban egyértelműen esélyesebbnek számított. A mérkőzés viszont kifejezetten kemény küzdelmet hozott.  

Az első szettben egészen 5:5-ig mindkét játékos hozta az adogatását, többnyire magabiztosan, a végjátékban azonban a világranglistán 69. Fucsovics brékelt, majd kiszerválta a játszmát. A másodikban Fucsovics gyorsan elvette riválisa adogatását, aki 3:3-nál ugyan utolérte őt, de 4:4-nél ismét ő brékelt és a meccsért adogathatott. Ezek után azonban nem élt a lehetőséggel, három mérkőzéslabdát hagyott veszni, Blancaneaux pedig egyenlített, két játékkal később pedig a szetthátrányát is eltüntette. 

A harmadik játszma előtt a francia rivális lehetett jobb lelkiállapotban, mégis Fucsovics Mártonról szólt a szett. A magyar sportoló ugyanis nagyon koncentráltan teniszezett a mindent eldöntő játszmában, játékot sem veszített, s végül két és fél óra alatt megnyerte a találkozót. 

WTA-TORNA, LINZ
Női egyes
1. forduló (a 16 közé jutásért)

Gálfi Dalma–Bernarda Pera (amerikai, 7.) 6:2, 7:6 (7–5)
ATP-TORNA, MONTPELLIER
Férfi egyes

1. forduló (a 16 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Geoffrey Blancaneaux (francia) 7:5, 5:7, 6:0

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!