Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Gálfi kiesett egyesben, Jani nyert párosban Bukarestben, Babos búcsúzott párosban Portorozban

Publikálva: 2022.09.14 Frissítve: 2022.09.14 Tenisz

Gálfi Dalma szettelőnyből kapott ki olasz ellenfelétől Romániában, ugyanott Jani Réka – Udvardy Pannával párban – győzött magabiztosan. Babos Tímea és a hazai pályán szereplő partnere nagy csatában maradt alul Szlovéniában.

Az MTK Budapest teniszezői közül a szerdai játéknapon elsőként Gálfi Dalma lépett pályára az olasz Sara Errani ellen a bukaresti Challenger-torna nyolcaddöntőjében.

Gálfi kezdte jobban a meccset, az első szettben háromszor is elvette a korábbi Roland Garros-döntős szerváját, így 6:2-re megnyerte a nyitó játszmát. A második felvonásban mindketten nagyon gyengén szerváltak: sorozatban hét brékkel indult a szett, és az adogató csupán egyszer tudta hozni a sajátját az egész játékrészben. Ez utóbbi végül Erraninak sikerült, aki ezzel 6:3-mal egyenlített.

A döntő etapban 2:2-ig fej fej mellett haladtak, majd Dalma kétszer is elbukta az adogatójátékát, és az olasz 6:2-vel lezárta a mérkőzést.

Gálfi kiesése után Jani Réka következett a román fővárosban, aki Udvardy Panna oldalán párosban szerepelt a negyeddöntőben a román Olaru és a brazil Pigossi ellen. A magyar páros a szorosan alakuló első szett után (7:5) a másodikat is behúzta, azonban azt már jóval simábban (6:0), így Rékáék kétjátszmás sikert arattak.

Eközben Babos Tímea – a szlovén Tamara Zidansekkel párban – a portorozi WTA-tornán játszott az orosz Fomina és a brazil Martins ellen. A magyar-szlovén egység 6:4-re elveszítette az első játszmát, ám a másodikban átvette az irányítást, és 6:2-vel egalizált. A szuper tie-breakben Babosék végül 10-8-ra alulmaradtak, ezzel búcsúztak a tornától.

(A kép forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!