Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Gálfi Dalma döntős Ilkley-ben

Publikálva: 2022.06.18 Frissítve: 2022.06.18 Tenisz

Első számú női játékosunk, Gálfi Dalma három játszmában megverte az amerikai Katie Volynetset az elődöntőben Angliában.

A luxemburgi Mandy Minella (WTA, 271.) elleni negyeddöntős sikere után az első kiemelt Gálfi Dalma (98.) szombat délután az amerikai Katie Volynetsszel (121.) találkozott a fináléba jutásért az angliai Ilkley-ben zajló 100 ezer dollár összdíjazású, füves pályás ITF-tornán.

Az MTK Budapest teniszezője kezdte jobban a meccset, azonnal a második játékban elvette ellenfele szerváját (2:0), majd remekül őrizte az előnyét egészen 4:2-ig. Ekkor Dalma ugyan elbukta az adogatását, de az amerikai se tudta hozni a sajátját (5:3). Végül 37 percnyi játék után Gálfi kiszerválta az első játszmát (6:3).

A másodikban mindkét játékos nagyon stabilan játszott, és brék nélkül fej fej mellett haladtak a felek 3:3-ig. A szett végjátékához érve klubunk kiválósága remegett meg elsőként adogatóként, ezt Volynets ki is használta, és 36 perc után 6:3-mal egyenlített.

Jöhetett a döntő felvonás, amely a második etaphoz hasonlóan rendkívül szorosan alakult. A játszma derekáig mindketten hozták az adogatójátékukat (3:3). Ezután az amerikai brékelte Dalmát, ám ő ekkor sem adta meg magát, pedig riválisa a meccsért szerválhatott 5:4-nél – Gálfi visszavette a hátrányát (5:5), majd így jutottak el a tie-breakig. A rövidítést Dalma bírta jobban idegekkel, már 6-1-re is vezetett, végül a negyedik meccslabdáját kihasználva 7-4-gyel lezárta a 2 óra 21 perces ütközetet.

A vasárnapi döntőben Gálfi Dalma mindenképpen brit játékossal találkozik, ugyanis a másik ágon Jodie Anna Burrage és Sonay Kartal vívja az elődöntőt.

W100-as ITF-torna, elődöntő, Ilkley (Egyesült Királyság), füves pálya
Gálfi Dalma–Katie Volynets (amerikai) 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)

(A képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!