Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Gálfi egyesben és párosban is nyert, ezzel továbbjutott a válogatott a BJK-kupában

Publikálva: 2023.04.14 Frissítve: 2023.04.14 Tenisz

Az MTK Budapest játékosa, Gálfi Dalma előbb egyesben, majd Bondár Annával párosban is győzött, minek köszönhetően a magyar csapat összességében 3-0-ra verte a hollandokat, és megszerezte a továbbjutást érő csoportelsőséget Antalyában, a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

Az eddig veretlen hollandok elleni párharc első meccsén a világranglistán 95. helyen álló Gálfi Dalma lépett pályára a magyar válogatottban, ellenfele Suzan Lamens (283.) volt, aki ugyan végig jól tartotta magát – az első szettben 4:3-ra vezetett is –, de a magyar játékos végül 1 óra 18 perc alatt érvényesítette a papírformát: 6:4, 6:3-ra győzött.

(A végső rangsor a pénteki meccsek végeredményének ismeretében alakul ki, azaz a záró páros meccsnek is jelentősége van: a magyar szövetség közösségi oldalán azt írta, hogy a 3-0-ás siker jelent biztos továbbjutást a mieinknek.)

Majd a második egyes meccsen Bondár Anna (87.) következett Lesley Pattinama Kerkhove (198.) ellen, s mindkét szettet 6:3-ra nyerve diadalmaskodott. Ezzel a párharc eldőlt: a magyar lányok 2-0-ra vezettek, viszont a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú páros mérkőzés még hátra volt, amelyet magyar részről Gálfi és Bondár vívott.

A meccs ezzel együtt rosszul kezdődött magyar szempontból: a jóval esélytelenebb Suzan Lamens, Bibiane Schoofs duó ugyanis megnyerte az első szettet (4:6). A folytatásban aztán összekapták magukat Gálfiék, s előbb egyenlítettek (6:3), majd a döntő játszmában már fölényben játszottak (6:2), és az összesítésben 3-0-ás sikerrel kiharcolták a csoportelsőséget.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön pedig nyert a lettek ellen. A körbeverések nyomán az élen hármas holtverseny alakult ki a magyar, a török és a holland együttes között, de az összevetésben a magyarok bizonyultak jobbnak, ezzel megnyerték az A-csoportot.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért. A rájátszásból lehet bejutni a Billie Jean King-kupa selejtezőjébe. A magyarok szombati, „döntős" riválisa egyelőre nem ismert.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):
A csoport, 4. forduló:
Magyarország–Hollandia 3–0
-------------------------------
Gálfi Dalma–Suzan Lamens 6:4, 6:3
Bondár Anna–Lesley Pattinama Kerkhove 6:3, 6:3
Bondár, Gálfi–Lamens, Bibiane Schoofs 4:6, 6:3, 6:2

(Forrás: MTI; fotó forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!