Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Tenisz: Gálfi Dalmáék párosa kiesett Wimbledonban

Publikálva: 2022.07.01 Frissítve: 2022.07.01 Tenisz

Az MTK Budapest női éljátékosa, Gálfi Dalma és ukrán partnere döntő szett tie-breakben – három meccslabdáról – szenvedett vereséget - a svájci-ausztrál kettőstől - a párosok első fordulójában Wimbledonban.

Az első szettben – amelyet még csütörtökön játszottak – Gálfi Dalmáék kétszer is elvesztették az adogatásukat, míg a Belinda Bencic, Storm Sanders svájci-ausztrál duó egyszer sem, így 26 perc elteltével az ellenfél került előnybe.

A sötétedés miatti pénteki folytatásban egy-egy brékkel jutottak el a felek a rövidítésig, melyben egyszer sem vezetett a balkezes Sanders és az olimpiai bajnok Bencic, a magyar-ukrán kettős pedig a negyedik játszmalabdáját kihasználva egyenlített.

A harmadik felvonásban 3:4-ig fej fej mellett haladt a két duó, ekkor a bal térdén vastag kötést viselő Gálfi elvesztette a szerváját (3:5), ám a túloldalon a svájci nem tudta lezárni a meccset, és semmire elbukta az adogatását. A találkozó 5:5-nél újra nyílt lett, Sanders szervájánál három bréklabdát is „túlélt" a rivális, majd a meccset befejező rövidítés maratoni küzdelmet hozott: 34 (!) pontot láthattak a tie-breakben az 5-ös pálya nézői, Gálfiéknak három, Bencicéknek pedig hat meccslabdájuk volt, s 2 óra 33 perc elteltével végül az ellenfél ünnepelhetett.    

Bondár Anna és Udvardy Panna csütörtökön búcsúzott párosban. Egyesben már korábban kiesett mind az öt főtáblás magyar, azaz Gálfi, Bondár, Udvardy, Fucsovics és Balázs.

Eredmény:
Wimbledon, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Belinda Bencic, Storm Sanders (svájci, ausztrál)–Gálfi Dalma, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán) 6:2, 6:7 (7-9), 7:6 (18-16)

(Forrás: MTI; a képek forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!