Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Gálfi Dalma újra készen áll beindítani a 2022-es évét (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.25 Frissítve: 2022.01.25 Tenisz

Klubunk 23 esztendős teniszezője, Gálfi Dalma lendületben érzi magát.

Gálfi Dalma nagy ambíciókkal vágott neki a 2022-es Australian Opennek, ám a koronavírus közbeszólt: az előversenyeken nem tudott elindulni és az állapota sem volt százszázalékos. Az év első Grand Slam versenyének selejtezőjében az első kört sikerrel vette, aztán viszont a második meccsén hatalmas küzdelemben alulmaradt holland ellenfelével szemben. A tapasztalatokat Vaskó Balázs, Dalma csapatának egyik trénere és a Nemzeti Edzésközpont vezető erőnléti edzője értékelte.

Az Australian Open előtti felkészülés komoly kihívásokat tartogatott számunkra. Többek között az első időszakban Bastien, Dalma francia edzője volt távol, a felkészülés végén pedig én kerültem karanténba. Az edzői csapatunk Bukta Ágival kiegészülve, és az online edzéseknek köszönhetően egész eredményes időszakot tudhatott magáénak. Éppen ezért Dalma nagy reményekkel indult neki Ausztráliának, de ott a koronavírus őt is elérte, majd nyolc napig a szállodai szobába kényszerítette – mondta a szakember, aki hozzátette: – Ágival jól működő, eredményes kapcsolatuk van. A budapesti WTA tornán és a US Openen is ő volt ott mellette, és mindkét versenyen jó eredménnyel zárt. Ebben bízunk most is, de legfőképp abban, hogy Dalma újra elkapja a lendületet, játékba kerül és megérzi a versenyzés ízét, hogy aztán mihamarabb őt is a top 100-ban köszönthessük.

A WTA-világranglistán 124. helyezett teniszező a Nemzeti Edzésközpontban nagy erőkkel készül a következő megméretéseire, és úgy döntött, mielőtt komolyabb tornákon lépne pályára, két kisebb versenyen szeretne ismét meccsrutint szerezni és formába lendülni.

Egy hete jöttem vissza Ausztráliából. Hétfőn már újra edzésbe álltam, de még nem vagyok százszázalékos állapotban, viszont erőnlétileg napról napra jobban érzem magam. Fizikálisan már közelítek a COVID előtti állapotomhoz, már csak a meccsjátékba kell belejönni. Többek között ezért is lesz a következő két versenyem két 25 ezres ITF-viadal Mallorcán, ahol remélem sok jó meccset tudok majd játszani, hogy beinduljon az évem és visszatérjek a tavalyi formámhoz – árulta el Gálfi, aki idén eddig egy győzelmet és egy vereséget tudhat maga mögött. A 23 esztendős sportolóval ezúttal Bukta Ágnes utazik el Mallorcára.

Forrás: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!