Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Tenisz: Gálfi Dalma szeretne főtáblán indulni az összes Grand Slamen (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.10.14 Frissítve: 2021.10.14 Tenisz

Legmagasabban rangsorolt női teniszezőnk, Gálfi Dalma a Nemzeti Sportnak adott interjút.

– Megszokta, hogy ön lett Magyarország legmagasabban rangsorolt női játékosa?

– Igen, de nemigen foglalkozom vele, nem ez volt a legnagyobb motivációm – mondta Gálfi Dalma, aki a 126. helyen áll a világranglistán. – Jó érzés persze kimondani, mégsem ragadnék le itt, szeretnék ugyanis ennél előbbre jutni.

– Mikor érkezett haza, és meddig marad?

– A második valenciai versenyemen a combközelítőm sérülése miatt feladtam az első meccsemet, úgyhogy lassan már három hete itthon vagyok. Egy hetet pihentem, regenerálódtam, feltöltődtem, azóta viszont edzek, és csütörtökön indulok a következő tornámra.

– Hogy van a sérülése?

– Néhány napig nem éreztem, aztán a múlt héten eléggé belehúztunk az edzésekbe. A kondiedzőm szereti kihasználni, amikor itthon vagyok, és ilyenkor megnyomjuk a munkát. Emiatt kicsit túlterheltem a lábam, éreztem is némi izomláz jellegű fájdalmat, ám ezt leszámítva jól halad a felépülésem.

– Valóban fel tudott töltődni?

– Nagyon! Éreztem a szükségét, hogy éljem a teniszpályán kívüli életemet is, mert az elmúlt hét hónapot szinte csak a pályán töltöttem. Jó volt hazajönni, találkozni a családommal, a barátaimmal, elfelejteni a munkát, mert a tenisz nekem az. Mindenesetre már nagyon várom, hogy újra játszhassak.

– A US Open sikerrel vett selejtezője után a karlsruhei, majd az első valenciai tornán is szépen menetelt.

– New York után pozitívan, egészséges önbizalommal folytattam a szereplésem. Meglepő módon nagyon gyorsan visszaálltam a salakra, igaz, a következő hetekben megint keménypályán játszom majd. Nekem mindig a salak marad az első, ezen a borításon nőttem fel, ez áll hozzám a legközelebb.

– Mi lesz a programja az év hátralévő részében?

– Hamarosan utazom a tenerifei WTA 250-es tornára, utána elég sűrű lesz a programom: megszakítás nélkül, majdnem egy hónapig versenyzem Spanyolországban, Franciaországban, aztán a linzi 250-esen, az évet pedig a hagyományos dubai százezressel zárom.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!