Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi Dalma fordított és nyert, Jani Réka két szettben kapott ki

Publikálva: 2022.05.12 Frissítve: 2022.05.12 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül Gálfi Dalma Németországban, Jani Réka Spanyolországban lépett pályára; nyerni csak az előbbinek sikerült.

Két teniszezőnk volt érdekelt csütörtökön, akik egyaránt tornájuk nyolcaddöntőjében szerettek volna sikeresen szerepelni. Elsőként Jani Rékán volt a sor, aki a spanyolországi La Bisbal d’Empordàban zajló ITF-tornán lépett salakra Victoria Jimenez Kasintseva ellen. Az andorrai versenyzővel kifejezetten szoros első szettet vívtak, számos breakkel; mindketten négyszer vették el a másik adogatását, mire eljutottak a rövidítésig, melyben szintén nehezen bírtak egymással. Végül Jimenez Kasintseva örülhetett, 11–9-cel húzta be az első szettet. A második sajnos jóval egyoldalúbban alakult, a mindössze 16 esztendős fiatal gyorsan elhúzott 3:0-ra, az előnyét pedig már nem hagyta elveszni, 6:2-vel befejezte a mérkőzést.

Rékát Gálfi Dalma követte, aki a németországi Karlsruhéban zajló Challenger-tornán szeretett volna bejutni a negyeddöntőbe, azonban ehhez Zsu Lint kellett volna legyőznie. A világranglistás helyezésüknek (Gálfi: 92., Zsu: 99.) megfelelően két szoros szettel kezdtek: az elsőben Dalma 4:1-re el tudott húzni, a kínai teniszező azonban visszajött a játszmába, ami rövidítésben dőlt el a javára (7–5). A másodikban 5:4-nél a meccsért adogathatott Zsu, Dalma azonban nem hagyta magát, sorozatban három játékot nyerve döntő szettre mentette a meccset. Abban viszont már nem volt könyörület: klubunk játékosa kétszer is elvette a kínai ellenfele szerváját, míg a sajátját magabiztosan hozta, így 6:1-gyel zárta le az összecsapást, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Salakos Challenger-torna (Karlsruhe, Németország):
Gálfi Dalma–Zsu Lin (kínai) 6:7 (5–7), 7:5, 6:1

Salakos ITF-torna (La Bisbal d’Empordà, Spanyolország):
Jani Réka–Victoria Jimenez Kasintseva (andorrai) 6:7 (9–11), 2:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!