Taekwondo
Patakfalvy Luca

Tenisz: Gálfi Dalma és Jani Réka is búcsúzott a Roland Garros első fordulójában

Publikálva: 2022.05.22 Frissítve: 2022.05.22 Tenisz

Gálfi háromjátszmás, nagy csatában kapott ki szerb ellenfelétől, míg Jani két sima szettben maradt alul a svájci olimpiai bajnokkal szemben.

Az MTK Budapest első számú női teniszezője, Gálfi Dalma (WTA, 98.) a szerb Olga Daniloviccsal (174.) találkozott vasárnap a Roland Garros nyitókörében.

A magyar játékos kezdte jobban a meccset, azonnal elvette ellenfele szerváját (2:0), majd 4:1-es előnyben ismét így tett, azonban Dalmának nem sikerült kiszerválni a szettet (5:2), viszont két gémmel később ezt már magabiztosan abszolválta ezt (6:3)

Ugyan négy brék is tarkította a második játszmát, a felek végig fej-fej mellett haladva jutottak el a tiebreakig ebben az etapban. A rövidítésben a szerb bírta jobban idegekkel, így 7:6-tal (7-4) kiegyenlített.

A döntő szakasz nem indult jól Gálfinak, ugyanis az első három adogatójátékából kettőt is elbukott (1:4), amely sajnos sorsdöntőnek is bizonyult: Danilovics 2 óra 25 perc után 6:3-mal lezárta a találkozót, és továbbjutott.

A kék-fehérek másik kiválósága, Jani Réka (128.) eközben először szerepelhetett a főtáblán Párizsban, és jóval nehezebb ellenfél, a világranglista 14. helyezett, a svájciak olimpiai bajnoka, Belinda Bencic jutott neki ellenfélül.

Oda-vissza brékkel kezdődött a meccs (1:1), majd az esélyesebb Bencic átvette az irányítást: sorozatban öt játékot nyerve behúzta az első szettet (1:6).

A második felvonás hasonló mederben folytatódott, a svájci rivális villámgyorsan 5:0-ra elhúzott, és 1 óra 1 percnyi játékot követően – a papírforma szerint – 6:1, 6:1-gyel megnyerte a meccset. Ugyanakkor fontos kiemelni, Réka már ezzel is hatalmas sikert ért el, hogy a főtáblán szerepelhetett.

EREDMÉNYEK:
Roland Garros (Párizs), női, első forduló
Gálfi Dalma–Olga Danilovic (szerb) 6:3, 6:7 (4-7), 2:6
Jani Réka–Belinda Bencic (svájci) 1:6, 1:6

(Képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!