Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Gálfi Dalma és Babos Timi is győzelemmel kezdett egyesben

Publikálva: 2022.06.15 Frissítve: 2022.06.15 Tenisz

Dalma az Egyesült Királyságban, Timi Spanyolországban szerepel ITF-tornán.

Babos Tímea az előző napi páros győzelme után egyesben is mérkőzést játszott Madridban. Ellenfele a WTA világranglista 1451. helyén álló Marta Gonzalez Encinas volt. Timi kiválóan kezdte a találkozót, hiszen azonnal elvette ellenfele adogatását, és 5:1-nél már az első szett győzelméért fogadhatta a spanyol adogatását. Ugyan a riválisa felzárkózott, és játékosunk már csak kevés előnyt tartott meg magának (5:4), végül sikeresen behúzta az első szettet 6:4-re.

A második etapban kék-fehér teniszezőnk hamar eldöntötte a szettet, 35 perc játék után 6:0-ra hozta a második felvonást és ezzel a meccset is. A nyolcaddöntős ellenfél személyére még várni kell, hiszen a Wagner S.‒Parnaby A. párharc győztese ellen lép pályára Timi a legjobb 16 között.

Madrid, W60 ITF-torna, második forduló

Gonzalez Encinas M. (spanyol)‒Babos T. 4:6, 0:6

Gálfi Dalma az egyesült királyságbeli Ikley városában zajló W100-as ITF-torna első fordulójában a WTA világranglista 176. pozícióján álló amerikai Dolehide Caroline ellen mérkőzött meg. Dalma a tornán első kiemeltként szerepel, ehhez méltón, 3:0-s előnnyel kezdte a párharcot.

Ugyan 4:3-ra visszajött ellenfele, ugyanis elvette Dalma adogatását, ám sportolónk nagyobb fokozatra kapcsolt, és 6:3-ra megnyerte az első etapot. A második felvonásban 5:3-nál már a meccsért fogadhatta az amerikai adogatását, melyet nem sikerült elvennie, de a sajátját hozta, így 6:4-re megnyerte a szettet, ami a győzelmet jelentette.

Dalma nyolcaddöntős ellenfele a Minella M.‒Anderson R. párharcból kerül ki.

Ikley, W100 ITF-torna, első forduló

Gálfi D.‒Dolehide C. (amerikai) 6:3, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!