Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Gálfi Dalma nagy csatában kikapott a döntőben Contrexeville-ben

Publikálva: 2022.07.10 Frissítve: 2022.07.10 Tenisz

Klubunk első számú női játékosa, Gálfi Dalma maratoni meccsen szenvedett vereséget a franciaországi Challenger-torna fináléjában.

Az egész héten mutatott remek játékának köszönhetően Gálfi Dalma a döntőig menetelt a Contrexeville-i, salakpályás Challenger-tornán, majd a vasárnapi fináléban az olasz Sara Erranival találkozott.

Az MTK Budapest kiválósága jól kezdte a meccset, azonnal elvette a 2012-es Roland Garros-döntős, korábbi világranglista ötödik helyezett adogatójátékát, majd magabiztosan hozta a sajátját (2:0). A gyenge rajt után viszont az olasz is magára talált, hamar visszavette hátrányát (2:2). Ezután a szett végjátékáig fej-fej mellett haladtak a felek (4:5). Végül az ekkor a játszmában maradásért szerváló Gálfi remegett meg elsőként, és 6:4-re elbukta a nyitófelvonást.

Azonban ez korántsem törte meg Dalmát, mi több az elsőhöz hasonlóan a második szettet is brékkel indította, miközben adogatóként neki is fogadóelőnnyel kellett szembenéznie, de hárította azt (2:0). A magyar lány abszolút átvette az irányítást, és nem sokkal később már dupla brékelőnnyel vezetett (4:1), sorozatban négy gémet nyerve pedig 6:1-gyel egyenlített.

Jöhetett a döntő játszma, amelyet rosszul kezdett Gálfi: az első gémben elbukta a szerváját, Errani pedig megerősítette előnyét (0:2). Ezt követően viszont a magyar lány percei következtek, kétszer is brékelte riválisát, és gyors egymásutánban négy játékot nyerve már ő állt jobban 4:2-re. Ekkor közeledni látszott a végső siker, de Dalma – négy bréklabda hárítása után – végül elbukta a sajátját (4:3). Pár perccel később 5:4-nél Gálfi meccslabdához is jutott, de sajnos nem sikerült értékesítenie (5:5). Majd 6:5-nél már két lehetősége is adódott a befejezésre fogadóként, viszont ekkor sem jött össze játékosunknak (6:6), így a döntő szett tie-break döntött a trófea sorsáról. A rövidítést az olasz bírta jobban idegekkel, végül 7-4-re győzött a tie-breakben a 2 óra 42 percig tartó mérkőzés legvégén.

A vereség ellenére azonban Gálfi Dalmának nincs igazán oka szomorkodni, hiszen finalistaként újabb remek hetet zárt, és kirobbanó formában várhatja a jövő heti, budapesti WTA-tornát.

CHALLENGER-TORNA, DÖNTŐ (CONTREXEVILLE, FRANCIAORSZÁG):
Gálfi Dalma (hatodik kiemelt)–Sara Errani (olasz) 4:6, 6:1, 6:7 (4-7)

(A képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!