Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: Gálfi Dalma az idei évről

Publikálva: 2023.10.08 Frissítve: 2023.10.07 Tenisz

A héten a Magyar Tenisz Szövetség a Nemzeti Edzésközpontban tartott sajtótájékoztatót, melyen részt vett egyesületünk játékosa, Gálfi Dalma is. Dalma a 2023-as idényről, valamint a hátralévő feladatokról beszélt.

– Elég negatívan, ismét betegséggel indult az évem, ami meg is pecsételte a szezon első felét, sokáig nem tudtam olyan formába kerülni, amit elvártam volna magamtól, utána azonban hazajöttem, átálltam benti keménypályára és Linzben sikerült a kvaliból a negyeddöntőig eljutni, amire akkor nagyon büszke voltam – számolt be Dalma a 2023-as esztendő első hónapjairól.

– Itt-ott mindig jött valamilyen sérülés, vagy mélypont, ami visszahúzott, amikor már azt éreztem, hogy közel vagyok a csúcshoz, szóval az egész évre ez a hullámzás volt jellemző. A salakos szezon nem sikerült olyan jól, inkább a gyors felületeket szeretem, és ez Wimbledonban látszódott igazán, ahol már másodjára játszhattam, harmadik fordulót Grand Slam-tornán. Sajnos ott komolyabb térdsérülést szenvedtem, ami miatt hat hetet ki kellett hagynom, még a US Openen sem voltam százszázalékos, de jó mérkőzést nyertem a selejtezőben, majd szoros meccsen kaptam ki Rusétól, szóval ez pozitív élmény volt. Azóta igyekeztem kímélni a térdem a salakos tornákon, de már várom, hogy visszatérhessek keménypályára

Dalma azt is elmondta, a francia WTA 125-ös versenyre készül, utána a kolozsvári és a monasztiri 250-es torna, majd ITF-versenyek vannak tervben a novemberi, belgák elleni Billie Jean King-kupa találkozó előtt.

Zárásként szóba került a párizsi olimpia is:

– Kiskorom óta követem az olimpiát, jó lenne kijutni akár egyéniben, akár párosban, de igazából az előbbin van a hangsúly, szóval, ha a ranglistám engedi, örülnék neki. 

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!