Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Gálfi Dalma az egyes után párosban is búcsúzott a US Opentől

Publikálva: 2022.09.05 Frissítve: 2022.09.06 Tenisz

Gálfi Dalma és Bernarda Pera duója amerikai párostól kapott ki.

Gálfi Dalmáék a US Open páros versenyének nyolcaddöntőjében a Caty McNally-Taylor Townsend duó ellen mérkőztek meg. Az első szettet az ellenfelek kezdték jobban, rögtön elvették Dalmáék adogatását, és a sajátjukat hozva 2:0-s előnybe kerültek. Ám a mieink egy pillanat alatt ritmust váltottak, kezükbe vették az irányítást. Nemcsak kiegyenlítettek, de 3:2-nél a vezetést is átvették. Az amerikaiak újabb rohamot indítottak, a hadjárat pedig sikerrel zárult, hiszen újra a kezükben volt a mérkőzés, és 6:4-re nyerték az első szettet.

A második etap első játszmájában Dalmák hozták az adogatásukat, de ezután újra a riválisaik irányították a játékot, 3:1-es fórt harcoltak ki. Gálfiék igyekeztek nagyon megnehezíteni az amerikaiak dolgát, nem hagyták őket túlságosan ellépni, 4:3-nál a nyomukban voltak, de 5:4-nél az amerikai párosnak már csak egyetlen játszma hiányzott a mérkőzés megnyeréséhez. Az ellenfél párosának sikerült pontot tennie a találkozó végére, és 2-0-s győzelem után ők jutottak a negyeddöntőbe. 

Gálfi egyesben múlt pénteken a 18. helyen kiemelt orosz Veronyika Kugyermetovával szemben búcsúzott, és nem jutott a 16 közé.

US Open WTA páros, nyolcaddöntő

McNally C. (amerikai)/Townsend T. (amerikai)‒Gálfi D./Pera B. (amerikai) 6:4,6:4 

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!