Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi Dalma – egyesben – kiesett a második fordulóban Wimbledonban

Publikálva: 2022.06.29 Frissítve: 2022.06.29 Tenisz

Legmagasabban rangsorolt női teniszezőnk, Gálfi Dalma kikapott szlovén ellenfelétől Londonban.

Az első fordulóban aratott – háromjátszmás – győzelme után az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma (WTA, 89.) szerda este a szlovén Kaja Juvan (62.) ellen lépett pályára a wimbledoni Grand Slam-torna második körében. A felek korábban egyszer, még 2019-ben a Fed-kupában találkoztak egymással: akkor a magyar játékos nyert, két szettben.

Dalma nem kezdte jól a meccset, rögtön az első adogatójátékát elbukta, emiatt villámgyorsan 3:0-s hátrányba került. Azonban a rossz rajtot követően jobban folytatta Gálfi, ugyanis egymás után kétszer is brékelte a szlovént, miközben a saját adogatását is hozni tudta, ezzel pedig öt gémet nyert sorozatban (5:3). Ezután 5:4-nél klubunk kiválósága az első játszmáért szerválhatott, mi több három szettlabdája is volt, ám végül nem sikerült értékesítenie egyet sem, majd Juvan visszavette a hátrányát (5:5). A lendületben lévő szlovén ezután semmire hozta az adogatását, valamint ismét brékelte Dalmát, így 7:5-re behúzta az első felvonást.

A második játszma elején az ellenfél továbbra is magabiztosan játszott a saját szervája mögött, miközben Gálfinak rendre bréklabdákkal kellett szembenéznie. Az első adogatójátékában sikerült hárítania kettőt, és tartani a lépést (1:1), de a következő alkalommal Juvan újra fogadóelőnyhöz jutott, és bár kettőt megint kihasználatlanul hagyott, végül megszerezte a bréket (1:3). A folytatásban sajnos a szlovén már nem adta ki a kezéből a vezetést, és 1 óra 23 perc után 7:5, 6:3-ra győzött. Gálfi Dalma ezzel búcsúzott egyesben Wimbledonban, csütörtökön párosban folytatja az első fordulóban.

Eredmény:
Wimbledon, női egyes, második forduló
Kaja Juvan (szlovén)–Gálfi Dalma 7:5, 6:3

(A fotók forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!