Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovicsék győztek, Babosék búcsúztak párosban Wimbledonban

Publikálva: 2021.07.01 Frissítve: 2021.07.01 Tenisz

Felemás napot zártak párosban egyesületünk legjobb teniszezői.

Az MTK Budapest teniszezői közül Fucsovics Márton és Babos Tímea is pályára lépett – párosban – a csütörtöki versenynapon, Wimbledonban. Marci az olasz Stefano Travagliával párban játszmahátrányból fordítva háromszettes mérkőzésen 1 óra 27 perc alatt legyőzte Radu Albot (moldovai) és Nikoloz Baszilasvili (georgiai) kettősét a férfi párosok első körében.

Már az első szetbben sem játszottak rosszul Fucsovicsék egészen 4:3-ig, ám ekkor elbukták az adogatásukat, ezt a rivális duó meg is büntette, és 33 percnyi játék után 6:3-mal megnyerte a nyitófelvonást. A következő játszmától kezdve viszont a magyar-olasz egység esélyt sem adott ellenfelének. Marciék a másodikban és a harmadikban is remekül szerváltak, és mindkét játszmában két-két alkalommal brékelték az Albot-Baszilasvili párost, így végül 3:6, 6:2, 6:2-es győzelemmel Fucsovics és Travaglia ment tovább. 

Babos Tímea, a francia Kristina Mladenoviccsal oldalán 6:1, 6:2-re kikapott a Zarina Dijasz, Arina Rodionova kazah, ausztrál kettőstől a wimbledoni torna női páros mezőnyének első fordulójában, így nem jutott a 32 közé.

Babosék nagyon rosszul, 0:4-gyel kezdték a találkozót, és ezzel tulajdonképpen el is ment az első játszma, melyet végül 36 perc alatt 6:1-re nyert meg a rivális kettős. A második szett is pocsékul indult számukra (0:3), majd ugyan feljöttek 4:2-re, de ez végül kevésnek bizonyult. A mérkőzés 1 óra 13 percig tartott.



A Babos-Mladenovic duó hosszabb szünet után állt újra össze, és második kiemeltként vágott neki a viadalnak. A kétszeres világbajnok, négyszeres GS-győztes páros legutóbb tavaly, a Roland Garroson játszott együtt, és ott nyert. A magyar játékos 2014-ben Mladenoviccsal, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedovával döntős volt női párosban Wimbledonban. Timi kedden az egyes nyitó fordulójában búcsúzott, és vár még rá Fucsovics Mártonnal a vegyes páros Londonban.

Közben Lengyelországban, Wroclawban, a salakos tornán, klubunk másik teniszezője, Jani Réka, mérkőzés nélkül lépett tovább a fehérorosz Lapko ellen, így a negyeddöntőben a hazai színeket képviselő Falkowska ellen léphet pályára.

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Zarina Dijasz, Arina Rodionova (kazah, ausztrál)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:1, 6:2
férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton, Stefano Travaglia (magyar, olasz)–Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili (moldovai, georgiai) 3:6, 6:2, 6:2 

(Forrás: MTI; kiemelt képek: BTC, molcsapat.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!