Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovics továbbjutott Olaszországban, Babos és Jani kiesett - egyesben - Uruguayban

Publikálva: 2022.11.24 Frissítve: 2022.11.24 Tenisz

Fucsovics Márton maratoni, háromszettes meccsen győzött az andriai Challenger-tornán, míg Babos Tímea és Jani Réka két játszmában kikapott a montevideói, hasonló besorolású viadalon.

A francia Arthur Fils legyőzése után az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton a brit Ryan Peniston ellen folytatta szereplését az olaszországi, fedettpályás Challenger-torna nyolcaddöntőjében. Bár nagy csatára késztette az első kiemelt magyar fiút a világranglista 144. helyén álló brit, de végül érvényesült a papírforma: 3 óra 11 perc után Fucsovics nyert 7:6 (7-3), 6:7 (5-7), 6:3-ra. A következő körben a cseh Andrew Paulson és az olasz Stefano Travaglia összecsapásának győztese vár Marcira.

Eközben a Montevideóban zajló, salakpályás női Challenger-torna első fordulójában mindkét kiválóságunk, Babos Tímea és Jani Réka is búcsúzott egyesben. Előbbi 6:4, 6:1-re szenvedett vereséget a kolumbiai Emiliana Arangótól, Jani pedig 6:1, 6:4-re maradt alul a kínai Ju Szaodival szemben. Réka ezután párosban javított a román Irina Bara oldalán: 7:6 (7-5), 2:6, 10-3-ra nyert a Guillermina Grant, Noelia Zeballos uruguayi-bolíviai kettős ellen. Timinek párosban is véget ért a versenye, miután a grúz Jekatyerina Gorgodzével közösen 6:3, 6:1-re kikapott az oroszok duójától, Amina Ansbától és Darja Astahovától.

(Fotó forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!