Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Fucsovics szettelőnyből kapott ki Zverevtől Párizsban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.10.31 Frissítve: 2023.10.31 Tenisz

Az első fordulóban búcsúzott a párizsi 1000-es tornától Fucsovics Márton, miután három szettben, szettelőnyből kikapott a 10. helyen kiemelt Alexander Zverevtől.

Szorosan alakult az első játszma, mindkét versenyző hibátlanul hozta az adogatását egészen 5:4-ig, amikor megvillant Fucsovics. Az MTK Budapest 32 éves sportolója semmire brékelte a világranglista kilencedik helyén álló Zverevet, s ezzel szettelőnybe került.

A második játszma is hasonló menetben zajlott, az első három játékban ráadásul rendre semmire hozták adogatásaikat a felek. 4:4-nél Zverev két bréklabdához jutott, de Fucsovics mindkettőt hárította, majd behúzta a játékot is, így egy brékre került a győzelemtől. Zverevet viszont kemény fából faragták, semmire hozta az adogatását, így folytatódott a kiélezett csata. Ezután viszont összejött a németnek az, amit Fucsovics korábban nagy csatában megakadályozott: elvette a magyar adogatását, így egy lépésre került a szett megnyerésétől. Ez végül be is következett, miután Zverev semmire hozta az adogatását, miközben Fucsovicsnak semmi nem akart összejönni.

Fotó: Getty Images

A harmadik, döntő játszma nem indult jól Fucsovics számára, miután nagy küzdelem után brékelte őt Zverev. Ezt jól reagálta le a magyar, visszabrékelte német riválisát. Fucsovics ezután óriási csatában megakadályozta Zverev újabb brékjét, végül sikeresen hozni tudta az adogatását. A patthelyzet 4:4-nél változott meg, amikor Zverev előbb visszajött 40:15-ről, majd Fucsovics előnyét is kivédekezte – végül a brék is összejött a németnek, aki a mérkőzésért szerválhatott. Innen már nem volt visszaút, első meccslabdáját még kiütötte a német, de a másodikat értékesítette, így ő jutott tovább a következő körebe, ahol az Ugo Humbert–Marcos Giron meccs győztesével fog összecsapni.

ATP Párizs (5.7millió euró, kemény pálya)
Zverev (német, 10.)–Fucsovics 4:6, 7:5, 6:4

Forrás: NSO

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!