Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Sinnerrel, Babos Blinkovával kezd Wimbledonban

Publikálva: 2021.06.25 Frissítve: 2021.06.25 Tenisz

Pénteken ellenfelet kaptak az MTK Budapest teniszezői a jövő hétfőn rajtoló wimbledoni bajnokságon: Fucsovics Márton az olasz Jannik Sinner, Babos Tímea az orosz Anna Blinkova ellen kezd.

A pénteki sorsolás alapján Fucsovics Márton a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnerrel, míg Babos Tímea az orosz Anna Blinkovával játszik az első fordulóban a jövő hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar Davis Kupa-válogatott kapitányának nem lesz könnyű dolga a 19 éves olasszal szemben: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.

Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező idén 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezik és egy tornán diadalmaskodott. Legjobb világranglistás helyezése a 17. volt, idén májusban.

Fucsovics eddig kétszer találkozott riválisával: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte Sinnert, az olasz ugyanakkor – ugyancsak 2020-ban – Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza.

A 29 éves MTK Budapest-játékos a tábla felső negyedébe kapott besorolást.

A férfiaknál a nyolcszoros győztes Roger Federer az alsó negyedbe került, így a világelső és címvédő Novak Djokoviccsal csak a döntőben találkozhat. Előbbi a francia Adrian Mannarino, utóbbi a szabadkártyás brit Jack Draper ellen mutatkozik be. Az ugyancsak szabadkártyával induló, kétszeres győztes brit Andy Murray a georgiai Nikoloz Baszilasvilivel találkozik.

A nőknél a 28 esztendős Babos Tímea (116.) az első fordulóban a világranglistán 58., 22 éves orosz Anna Blinkova ellen kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-tornán. Riválisa egyéniben eddig egy challenger-viadalon nyert, legjobb GS-eredménye a 2019-es Roland Garros harmadik fordulója.

Amennyiben sportolónk továbbjut, a 64 között valószínűleg a világelső ausztrál Ashleigh Barty vár rá, aki a nyitókörben a rákbetegségéből felépült spanyol Carla Suárez Navarróval csap össze.

A rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-sikerére hajtó, hatodik helyen kiemelt amerikai Serena Williams – a torna hétszeres bajnoka – a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics (51.) ellen kezd.

(MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!