Taekwondo
Salim Omar

Tenisz: Fucsovics parádés fordítással nyert Antwerpenben, Babos újabb magabiztos sikerrel ment tovább

Publikálva: 2021.10.21 Frissítve: 2021.10.21 Tenisz

Marci játszmahátrányból győzött az esélyesebb Bautista Agut ellen Belgiumban, míg Timi két játszmában diadalmaskodott a szintén spanyol riválissal szemben Hamburgban.

Az MTK Budapest elsőszámú férfi teniszezője, Fucsovics Márton az elsőkörös, viszonylag sima győzelme után a negyedik kiemelt, spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozott a nyolcaddöntőben, az antwerpeni 250-es ATP-viadalon. Az egymás elleni mérlegük a meccs előtt 1-1-re volt.

A nyitószettet rendkívül kiegyenlített játék jellemezte. Ugyan Fucsovics 2:2-nél elvette a spanyol szerváját, a világranglista huszadik helyén álló Bautista 4:3-nál visszavette azt. Ezt követően 5:4-es hátrányban Marcinak játszmalabdákat is hárítania kellett, de ezt is abszolválni tudta, majd eljutottak a tie-breakig, amelyben egyik játékos sem hozta igazán a pontokat a saját adogatása mögött, ebből végül a spanyol került ki jobban, és megnyerte a rövidítést (7-5).

Klubunk kiválósága a második szettet ellenállhatatlanul nyitotta, nagyon gyorsan 5:0-s előnyre tett szert. Ezután ugyan még egy alkalommal elbukta a szerváját, de 6:3-mal egalizált – a játszmákat tekintve. A harmadikban tovább folytatódott a magyar fiú lehengerlő tenisze, ezúttal is rögtön dupla brékelőnyt harcolt ki, majd 2 óra 23 perc után 6:1-el lezárta a mérkőzést. A negyeddöntőben a dél-afrikai Llloyd Harris lesz Marci ellenfele.

A szerdai játéknapon egyesületünk másik kiemelkedő játékosa, a sérülésből visszatérő Babos Tímea is pályára lépett Hamburgban. A 25 ezres ITF-torna második körében Timi remek játékkal, magabiztosan győzött 6:4, 6:4-re a spanyol Celia Cervino Ruiz ellen.

Emellett az antalyai 15 ezres ITF-tornán szereplő Tóth Amarissa két szettben nyert a dél-koreai Dayeon Back ellen, így bejutott a negyeddöntőbe. Míg párosban búcsúzott Drahota-Szabó Dorka oldalán, a legjobb nyolc között.

Hasonlóképpen járt Gálfi Dalma is, aki Bondár Annával párban három szettben kikapott a tenerifei WTA-torna negyeddöntőjében az ukrán Kicsenok, Kostyuk kettős ellen.

(A kiemelt képek forrása: AFP / European Open)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!