Kézilabda
Andróczki Flóra

Tenisz: Fucsovics nyolcaddöntős Indian Wellsben

Publikálva: 2023.03.14 Frissítve: 2023.03.14 Tenisz

A szlovák Alex Molcan legyőzésével Fucsovics Márton bejutott a legjobb 16 közé az Indian Wells-i keménypályás, 1000-es ATP-tenisztorna férfiversenyében.

A világranglistán 84. helyén álló Fucsovics Márton – helyi idő szerint hétfőn – az ATP-rangsorban 63. helyezett, szlovák Alex Molcannal csapott össze.

A rivális a nyitójátszma első felében szinte hibátlanul szervált, míg a 31 éves magyar, 3:3-ig mindössze két labdamenetet nyert fogadóként, de a következő játékban brékelni tudott, és egymás után nyolc megszerzett adogatóponttal, 40 perc után előnybe került (6:4).

A második játszmában a Davis Kupa-válogatott kiválósága nem sok kérdést hagyott: hibátlan szervajátékokkal és két brékkel villámgyorsan elhúzott 4:0-ra, majd simán bejutott a nyolcaddöntőbe. Fucsovics a második szettben saját szervái mögött mindössze egyetlen pontot veszített, és 78 perc alatt győzött.

Az MTK Budapest teniszezője – aki először jutott 16 közé a kaliforniai szuperversenyen – a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt hazai kedvenccel, a torna címvédőjével, Taylor Fritz-cel találkozik.

Eredmény:
férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
3. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Fucsovics Márton–Alex Molcan (szlovák) 6:4, 6:2

(Forrás: MTI; a kép forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!